Uncategorized

Yritysvierailuviikot


Mentorlaiset pääsivät marraskuun aikana osallistumaan työelämävierailuille Työterveyslaitokselle ja Tampereen työllisyyspalveluihin. Työterveyslaitokselle suuntasimme 15.11 20 mentorlaisen voimin, jossa Telma Rivinoja ja Riikka Ruotsala ottivat meidät vastaan. Vierailulla kuulimme kasvatustieteellisestä osaamisesta Työterveyslaitoksella, ja miten Telma ja Riikka olivat päätyneet juuri näihin töihin.Telman työnkuvaan kuuluu mm. Työterveyslaitoksen koulutus- ja tapahtumatoiminnan suunnittelu, toteutus ja kehitys. Sen lisäksi hän koordinoi monenlaisia työterveyteen,-hyvinvointiin- ja turvallisuuteen liittyviä koulutuksia. Lisäksi Telma toimii valmentajana Työn imua työtä tuunaamalla -verkkovalmennuksessa. Riikka Ruotsalainen taas kertoi tutkija-kehittäjä-kouluttajan työtehtävistään Työterveyslaitoksella. Hänen työssään liikutaan työn muutoksen, sujuvuuden ja työhyvinvoinnin aihepiirien parissa. Hän työskentelee aktiivisesti työsuojelukouluttajana ja Nolla tapaturmaa -foorumin projektiryhmässä. Lisäksi hän tekee väitöskirjaa, jossa hän tutkii työterveysyhteistyötä, esimiestyön ja tukifunktioiden (HR, työterveyshuolto, työturvallisuus) välisen yhteistyön kehittämistä.

Toinen työelämän vierailukohde tänä syksynä oli Tampereen työllisyyspalvelut. Viisitoista mentrolaista saapui 22.11 iltapäivällä Finalysonille Talent Spacen tilaan, jossa työllisyyspalvelut esittäytyivät. Minna Vierula aloitti tilaisuuden esittelemällä Tamperetta työnantajana ja kertomalla omasta etenemisestä työmaailmassa ja tämän hetken töistä projektipäällikkönä digitaalisten palveluiden työllisyyspalveluissa. Teuvo Moilanen jatkoi kertomalla omasta urapolustaan ja vaiheista, jotka johdattivat työllisyyspalveluihin tilastoasiantuntijaksi. Pääsimme myös näkemään miten tilastot toimivat ja mitä hyötyä kasvatustieteestä on ollut tilastojen kanssa työskennellessä. Anniina Kipponen taas kannusti menemään kohti, sitä mikä itseään kiinnostaa ja kertoi omasta työstään projektisuunnittelijana. Viimeisenä saimme kuulla Sari Korjun työstä yritysmaailman koordinaattorina. Mukana oli myös monta vinkkiä ja oivallusta, joita alumnit kertoivat.

Opiskelijana on myös aina mielenkiintoista kuulla miten urapolut ovat eläneet ja johdattaneet alumneja erilaisiin tehtäviin. Yhtenä ajatuksena mieleen jäi ainakin, että on tärkeä tehdä sitä mistä tykkää ja missä viihtyy sekä se, että kasvatustieteellistä osaamisen voi pukea monenlaiseen eri muotoon ja itseään voi markkinoida jonkin asian asiantuntijana tutkinnon sijaan. Vierailut olivat kaikin puolin onnistuneita ja oli mukavaa kun opiskelijoita oli mukana aina fukseista pian valmistuviin. Uskoisimme, että jokaisessa vaiheessa olevalle opiskelijalle oli antoisaa kuulla alumnien ajatuksia ja tarinoita työelämästä.

Kiitos vierailukohteille sekä kaikille osallistujille!

Työelämätiimi

Iina, Emilia, Roosa

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s