Uncategorized

Liebe Grüße aus Bremen!

Viimeksi blogiin kirjoitellessani toimin vielä Mentorin kv-vastaavana. Nyt kuitenkin olen viettänyt syksyn Bremenissä Saksassa ja päässyt kokemaan elämää vaihto-opiskelijan silmin. Kolme kuukautta on mennyt todella nopeasti ja jo ensi viikolla alkaa joulutauko ja pieni loma Suomessa, kunnes tammikuussa palaan tänne Saksaan takaisin. Monissa Euroopan yliopistoissa lukuvuosi on järjestetty hiukan erilailla kuin meillä Suomessa, joten syyslukukausi jatkuu täällä vielä helmikuuhun asti.

Kuluneiden kuukausien aikana olen päässyt kokemaan paljon. Ensimmäiseksi saapuessani tänne syyskuussa, meitä vaihtareita odottivat paikallisen Erasmus Initiativen järjestämät orientaatioviikot sekä saksan intensiivikurssi. Kolmen viikon aikana tapahtumia löytyi moneen lähtöön, oli mm. Uni challenge jossa kiersimme kampusta suorittaen erilaisia tehtäviä, Rage Cage – turnaus (suosittelen kaikille, joita beer pong kyllästyttää), City Rallye jonka tarkoituksena oli tutustuttaa meidät uuteen kotikaupunkiimme sekä useita mahdollisuuksia päästä tutustumaan Bremenin yöelämään.

Ensimmäisen kolmen viikon aikana osallistuin myös intensiivikurssille kehittämään saksan taitojani. Kurssi oli hyödyllinen, sekä kielitaidon varmistumisen että myös sosiaalisten kontaktien vuoksi. Monet vinkkasivatkin ennen lähtöäni, että löysivät juuri intensiivikursseilta kavereita koko vaihdon ajaksi.

Viimeisellä orientaatioviikolla piti sitten myös ilmoittautua kursseille, jotka alkoivat täällä Suomeen verrattuna todella myöhään – vasta lokakuun puolivälissä. Luen täällä kasvatustieteiden lisäksi politiikantutkimusta ja sosiaalitieteitä. Massaluentoja ei juurikaan ollut mainitsemissani yksiköissä, vaan suurin osa kursseista on seminaareja. Kurssit suoritetaan pääosin esitelmillä ja kirjallisilla töillä, kuten artikkelitiivistelmillä ja erityisesti saksalaiset opiskelijat ovat erittäin aktiivisia keskustelijoita, mikä on ollut positiivinen yllätys seminaareissa.

Kolmeen kuukauteen on mahtunut myös reissuja ympäri Pohjois-Saksaa, sillä opiskelijakorttina toimiva Semesterticket oikeuttaa matkustamaan ilmaiseksi koko Niedersachsenin osavaltion alueella. Bremenin lisäksi muun muassa Hannover, Hamburg ja Cuxhaven ovat tulleet tutuiksi ja lisäksi kävimme kaikkien Erasmus-vaihtareiden kesken tutustumassa Berliiniin. Lisäksi omassa kotikaupungissa on päässyt kokemaan paljon, esimerkiksi yksi syksyn kohokohdista oli lokakuun lopussa järjestetty Freimarkt, jossa koko keskusta muuttui huvipuiston ja suuren vapputorin yhdistelmäksi kolmeksi viikoksi.

Jouluaika on täällä todellakin näkemisen arvoista. Erityisesti Bremenistä sanotaan, että täällä olevat joulumarkkinat ovat koko Pohjois-Saksan hienoimmat. Koko keskusta on valaistu kauniisti ja päivittäin siellä soivat joululaulut ja tuoksuu Glühwein. Toki täältä löytyy sitten myös kauppa nimeltä Weihnachtsträume, jossa joulu ei ikinä lopu. Täydellinen kohde joulufaneille!

-Amanda

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s