Blogi

Uncategorized

Korvapuusteja ja kansainvälisyyttä

Kevätauringon lämmittäessä ja Wapun kolkutellessa ovelle onkin mitä mainioin aika luoda katse kuluneeseen vuoteen ja EDUn kansainvälisyyssektorin kevääseen. Kevätlukukauteen on mahtunut niin kv-tuutorointia kuin monenlaista tapahtumaakin. Tiedekunnassamme kv-tuutorointi ja muu kansainvälisyystoiminta järjestetään yhteisesti koko EDUn kesken, ja EDUn kv-sektori aloittikin alkuvuodesta aiempaa suurempana, kun kv-toimintaan lähti mukaan myös Kasvo ry:n ja TamAus ry:n edustajat. Tällä hetkellä painamme duunia kuuden hengen voimin aiemman kolmen sijasta, ja pyrimmekin kehittämään EDUn kv-toimintaa tänä vuonna reippaasti eteenpäin huipputiimin voimin.

EDU sai tänä keväänä jälleen kasan mahtavia vaihtareita, ja kv:n vuosi alkoikin tammikuussa saapuneiden vaihtareiden tuutoroinnilla. Kv-tuutorit ovat korvaamaton apu toisesta maasta tulevalle opiskelijalle, ja olikin ilo nähdä, miten moni edulainen lähti talven kv-tuutorointiin mukaan. Talven edetessä helmikuussa International Café toi jo toista kertaa yhteen kasvatustieteilijöitä yli ainejärjestö- ja kansallisuusrajojen. Kasvo ry:n tarjoamien herkkujen sekä kahvin ja teen äärellä pelailtiin lautapelejä ja tutustuttiin kv-koordinaattori Sari Hyttisen johdolla tiedekunnan vaihtomahdollisuuksiin.

Kv-tuutorit ideoivat ja toteuttivat tänä keväänä kolme koko EDUlle suunnattua tapahtumaa, ja onkin ollut ihanaa nähdä, miten aktiivisesti kv-tuutorit ovat lähteneet mukaan toimintaan myös ensimmäisten tuutorointiviikkojen jälkeen. Ensimmäinen tapahtuma oli EDUn yhteinen lautapeli-ilta Telakalla. Vaikka osallistujamäärä ei päätä huimannut, oli tunnelma sitäkin parempi. Viimeistään Cards Against Muggles-peli rikkoi ujonkin suomalaisen jään, ja naurua ei illasta puuttunut.

EDUn korvapuusti-illassa kv-opiskelijat pääsivät suomalaisten avustuksella leipomaan perinteisiä suomalaisia korvapuusteja

Huhtikuun alussa kv-tuutorit järjestivät EDUn korvapuusti-illan, joka keräsi suomalaisia opiskelijoita ja kv-opiskelijoita jopa Hervannan kampukselta asti Ninansammon kerhohuoneelle tutustumaan korvapuustien leivonnan saloihin. Ilta sujui mukavasti leipomisen ja uusiin tyyppeihin tutustumisen merkeissä, ja Ninasammon pienehkö kerhohuone täyttyikin mukavasta tunnelmasta sekä vastaleivotun korvapuustin tuoksusta.

Metsäretkellä Niihaman majalle nautittiin kahvia, mehua ja nuotiolla grillattuja makkaroita

Perjantaina starttasi EDUn kv-kevään viimeinen yhteinen tapahtuma: iltapäiväretki Niihaman majalle. Retki alkoi yliopistolta, josta lähdimme yhdessä kohti Niihaman majaa. Lyhyen bussimatkan ja kävelyn jälkeen saavuimme päämääräämme, jossa grillasimme nuotion ääressä makkaroita, sekä nautimme keväisestä luonnosta sekä mielenkiintoisista keskusteluista. Rentouttavan iltapäivän kruunasi vaahtokarkkien grillaus ja uusiin tyyppeihin tutustuminen.

Kv-toiminnassa olen päässyt tutustumaan samanhenkisiin suomalaisiin opiskelijoihin sekä mahtaviin tyyppeihin eri puolilta maailmaa. Voinkin todella lämpimästi suositella toimintaan mukaan lähtemistä ja kv-opiskelijoihin tutustumista, vaikka englannin puhuminen vähän jännittäisikin. Eli rohkeasti vain mukaan tapahtumiin ja vaikka ensi talven kv-tuutorointiin. Kysymyksiä kv-juttuihin liittyen tai esimerkiksi tapahtumaideoita voi laittaa minulle sähköpostilla (iina.makela@tuni.fi).

Tällä hetkellä kv-sektorin katseet suuntautuvat loppukesään ja uusien kv-opiskelijoiden tuutorointiin. Mutta ennen sitä muistetaan jokainen nauttia opiskelijan elämän parhaasta ajasta: Wapusta!

Terkuin,

Iina Mäkelä, Mentorin kansainvälisyysvastaava

Mainokset
Uncategorized

Mentorin työelämäexcu Helsinkiin

Viime viikon torstaina Mentor lähti aurinkoisena huhtikuun päivänä kohti Helsinkiä excuilun merkeissä, tarkoituksena pitää yhdessä AKK:n kanssa työelämäpäivä Helsingin keskustassa. Mentorilaiset saapuivat aamulla suurin osa yhteislähdön kautta Helsinkiin ja tämän jälkeen yhdessä Helsingissä siirtyen ensin Specia Hubiin Specian koulutettavaksi ja myöhemmin vierailulle xEdulle.

Aamu siis alkoi pienen purtavan ja Specian henkilöbrändäys-koulutuksen merkeissä Speciahubissa yhdessä Aikuiskasvatuksen killan kanssa. Alli Alho oli kertomassa meille vinkkejä itsensä brändäykseen ja koulutuksen aikana käytiin paljon läpi itsensä brändäämisestä sosiaalisessa mediassa sekä kirjoittaen paperille omia vahvuuksia sekä mietteitä siitä, missä haluaisi itsensä tulevaisuudessa nähdä. Aamun aikana myös käytiin yhdessä keskustelua pöytäkunnittain, jonka aikana pääsi jakamaan ajatuksiaan myös muille kasviksille.

Specian koulutuksen jälkeen siirryimme yhdessä Helsingin yliopistolle, tarkemmin ottaen Siltavuorenpenkereelle nauttimaan opiskelijahintaista lounasta. Ruokailun jälkeen nautimme hetken raittiista ulkoilmasta yhdessä ja lisäksi AKK näytti heidän tilojaan Siltavuorenpenkereellä. Lounastauon jälkeen oli aika siirtyä kohti xEdua.

Koko excuporukka yhdessä Siltavuorenpenkereellä. Kiitos AKK, että otitte meidät mukaan!

xEdu on siis startup yritysten ikään kuin kiihdytin, jonka tavoitteena on auttaa pedagogiikkaan keskittyvien startuppien toimintaa vauhtiin. Ideana on tarjota laaja-alaista apua, valmennusta, mentorointia ja testausympäristöjä startup-yrityksille. xEduun voi hakea mukaan kaksi kertaa vuodessa ja xEdulla onkin tällä hetkellä monta startuppia mukana toiminnassaan. Meille myös kerrottiin mielenkiintoinen informaatio liittyen tämänlaisiin startup-kiihdyttimiin. Tullessamme xEdulle komeili eteisessä iso puhallettu yksisarvinen ja myöhemmin saimmekin tietää, että yksisarvinen kuvastaa startup – skenessä yritystä, joka on arvoltaan yli miljardin. Miksi tätä sitten kuvataan yksisarvisella? Syy on se, että yksisarviset ovat harvinaisia ja samoin ovat myös yli miljardinn arvoiset startup kiihdyttimet. Tämän takia yksisarvinen on parhaiten edistyneiden startup-kiihdyttimien tunnus.

Pääsimme myös tutustumaan vierailun aikana muutamaan Startup – yritykseen sekä kuulemaan heidän toiminnastaan. Meille esiteltiin ensimmäisenä TinyApp, jonka ideana on luoda alusta varhaiskasvatuksen opettajille lasten henkilökohtaisten suunnitelmien tekemiseen. Lisäksi TinyAppin luoma alusta tarjoaa viestintäkanavan vanhemman ja opettajan välille. Seuraavaksi siirryimme Mightifier nimiseen startup-yritykseen, jonka ideana oli parantaa opettajien ja oppilaiden hyvinvointia kouluissa. Mightifierin sovelluksella oppilaat voivat antaa toisilleen positiivista palautetta ja täten parantaa omaa itsetuntoaan, vähentää kiusaamista sekä kehittää oppimistuloksia. Viimeisenä siirryimme startup-yritykseen, jonka nimi oli Seppo. Seppo tarjoaa oppimisalustan oppilaille. Tämän oppimisalustan pystyy rakentamaan projektiluontoisia karttoja ja Seppo perustuukin hyvin vahvasti ilmiöoppimiseen. Sepon kautta opettajat siis pystyvät luomaan oppimispelejä. Sepon toimitusjohtaja myös vinkkasi meille, että mikäli joku on kiinnostunut kandin tai gradun tekemisestä heidän kanssaan se on hyvinkin mahdollista ja silloin tulisi kontaktoida Sepon työntekijöitä oman idean kanssa.

Startup-kierros antoi varmasti uutta näkökulmaa jokaiselle osallistujalle, sillä harvemmin ehkä tulee ajateltua, että myöskin koulutus voi liittyä vahvasti kaupalliseen startup-maailmaan. Minkään meille esitettyjen startupien tarkoituksena ei kuitenkaan ollut rahastaa oppilaita vaan opettajat tai kunnat maksavat niiden käytöstä omista määrärahoistaan, mikä edistää edelleen koulutuksen maksuttomuutta.

Uncategorized

Mentorin the Wappukalenteri 2019

Halojatahalloo täällä vaparit taas rairai Wapputunnelmissa!

Wappuun on aikaa enää viikko, joten tässä vielä kokoava lista tapahtumista. Lisäksi linkkaamme alle Treyn wappukalenterin ja haastamme samalla Mentorilaiset osallistumaan Teemunkierrokseen. 

Tärkeimpänä kaikista, muistakaa ostaa lippunne Wappuaaton bileisiin alla löytyvästä linkistä, muuten jäävät koko Mentorin koolle keräävät Wapunkruunajaiset välistä, ja se jos mikä olisi kovin valitettavaa.
https://kide.app/events/3507f14b-6fa9-4a50-841f-455628f7116d

Maanantai 15.4. 

Pre-Colours sitsit 

Wappu rykäistään käyntiin 15.4. Pre-Colours Wappusitseillä yhdessä Skillan ja Indecsin kanssa. Luonnollisesti teemana toimii värien kirjo, joten lähde nauttimaan vapusta ja sen kaikista väreistä sekä luomaan vielä vähän lisää uusia kaverisuhteita. Saat siis antaa mielikuvituksesi laukata ja tulla paikalle päälläsi mahtavin ja värikkäin luomus, minkä vain ikinä keksit. Sitsit järjestetään 15.4 klo 18:00 alkaen Pursiseura ry:n tiloissa osoitteessa Kekkosenkatu 10. Ja tästä jatkoina toimivat luonnollisesti Colours bileet, joten hommaathan lippusi sinne Tampin paljastuksen yhteydessä ajoissa!

MITÄ? PreColours-sitsit 
MISSÄ? Kekkosenkatu 10 
MILLOIN? 15.4 
MIKSI? KOSKA WAPPU 

Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/2097482826965545/

Sunnuntai 21.4. 

Hervanta-excu 

Tampereen kaakkoisimman kampuksen tiloja ja syövereitä teille esittelee ihka oikea, käsin kosketeltava teekkari! Tämän hurmaavan tupsulakin lisäksi henkisenä tukena ja ihmiskilpinä teille toimivat Elina ja Miikka, jotka ovat selvinneet viekkaudella ja nokkeluudella lukuisista reissuista yli kanjonin.  
Otamme mukaan pressun, jotta voimme levätä ja viettää piknikkiä etunurtsilla sekä nauttia Wappuradio LIVE!:n (klo 13-18) huikeista bändeistä ja mitä sydäntä lämmittävimmästä tunnelmasta. Noin kello 15 halukkaat siirtyvät tekkarioppaamme johdolla kampuskierrokselle. Tarjolla on siis eksklusiivinen tilaisuus päästä vierailemaan Hervannan kampuksen kiltahuoneilla, jotka ovat teekkarikulttuurin sydän! Iltaa jatketaan seurueen toiveiden mukaan. 
Liity päivän aikana joukkoon kun kerkiät, ottamalla yhteyttä lähemmin ilmoitettaviin matkanjohtajien yhteystietoihin tai tänne eventtiin! 
 
Mukaan kannattaa napata säänmukainen vaatetus, jokin parhaakseen katsoma wappuasustus (esimerkiksi haalarit!) sekä wappuisa tunnelma! 

Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/304134006944931/ 
 
Wappuradio LIVE!:n tapahtuma: https://www.facebook.com/events/307138966640685/ 

MITÄ?: Mentorin perinteinen Wapun Hervantaexcu vuosimallia 2019: Wappuradio LIVE! ulkoilmakonsertti sekä kampuskierros kiltahuoneille 
MISSÄ?: Etunurtsi, Hervannan kampus; Korkeakoulunkatu 10 (Bussit 3, 20, 6, 24, 38 ja 65) 
MILLOIN?: sunnuntaina 21.4. klo 13 alkaen 
MIKSI?!: Koska Suomen Wappu on kauneimmillaan Hervannassa 

Tiistai 23.4. 

WappuMättöRundi 

Wapun makein tapahtuma, WappuMättöRundi, on täällä taas kaikille opiskeleville herkkupepuille! Kerää siis kaverisi kasaan ja lähtekää vetämään Wapun kovin sokerihumala kiertämällä kahviloita ja herkuttelemalla. Mättäminen on opiskelijaystävällistä, sillä kahvilat tarjoavat suussasulavia tarjouksia. Tule syömään itsellesi Wapun paras morkkis! 
 
Rundille osallistuvat ansaitsevat suorituksestaan haalarimerkin – ensikertalaiset suloisen NamiMuffinssin ja toista kertaa osallistuvat herkullisen MättöMuffinssin. Kolmatta kertaa kiertävät saavat palkinnoksi sokerioveristään mahtavan DiabetesMuffinsin. Tänä vuonna lisätään panoksia GoodnessGracious-Muffinsilla, jonka saa kun on kiertämässä rundia neljättä kertaa! 
 
Ensimmäistä merkkiä suorittavat keräävät kuusi (6) leimaa passiinsa ja toista kertaa osallistuvat, Mättömuffinssin tavoittelijat haastetaan kahdeksan (8) leiman keräämiseen ja kolmatta kertaa sokeriövereissä olevat havittelevat DiaebetMuffinssia yhdentoista (11) leiman keräämisellä. Jättipotin, eli GoodnessGracious-Muffinssin saa myöskin yhdentoista (11) leiman keräämisellä. 
 
Muistathan ommella edellisten vuosien merkit haalareihisi! Vain niitä näyttämällä voit saada seuraavan vuoden merkin itsellesi suoritettuasi kierroksen hyväksytysti. 
 
Rundipassi kustantaa vain viisi euroa! Liput tulevat myyntiin Kide.appiin perjantaina 5.4. klo 12 http://tinyurl.com/wmr19  
 
MITÄ: kahvilakierros  
MISSÄ: yliopiston läheisyydessä, keskustassa 
MILLOIN: ti 23.4.2019 
MITÄ MAKSAA: rundipassi 5€ + herkkukulut 
KENELLE: KAIKKI opiskelijat 
LIPUT: http://tinyurl.com/wmr19 alkaen pe 5.4. klo 12 
 
Tiistaina saat lippua vastaan passin, jossa on ilmoitettu kahviloiden ja muiden pisteiden tarjoukset, kartta, jossa on tarkemmat sijainnit sekä muistutukset vaadittavista leimamääristä. Tapahtuman aloitus- ja lopetuspaikkana toimii Virta-rakennuksen 1. kerroksen aula.  
 
Tapahtuma alkaa porrastetusti klo 12.00 ja päättyy kello 19.00. Lippuja myydään neljällä eri lähdöllä klo 12.00, 12.30, 13.00 ja 13.30. Voit kuitenkin lähteä liikkeelle myös myöhemmin kuin lippuusi merkittynä aikana.
Kerättyäsi lippuusi vaadittavat leimat (6, 8, tai 11), palaa takaisin aloituspaikkaan. Täytettyä passia vastaan saat palkinnoksi upean haalarimerkin!

Facebook-tapahtuma:https://www.facebook.com/events/645432969239953/?ti=icl

Tiistai 23.4. 

Mentorin Wappukahvila 

Mentorin Wappukahvila järjestetään 23.4. klo 12-19 Tampereen yliopiston Virta-rakennuksen 3. kerroksen Edu’s Cafessa! Tule paikalle maistelemaan herkkuja ja juomaan kupponen kuumaa ystäviesi kanssa! Olemme huomioineet kahvilan tarjonnassa kaikenlaiset herkuttelijat, sillä tarjolla on niin vegaanista kuin gluteenitontakin suupalaa muiden vaihtoehtojen lisäksi.
Maksuna käy käteinen sekä Mobilepay.
 
PS! Olemme myös yksi WappuMättöRundin suorituspisteistä. 

Facebook-tapahtuma:https://www.facebook.com/events/2208869789378805/?active_tab=about

Keskiviikko 24.4. 

Mentor goes Särkän Märkä 

Mentor järjestää kokoontumisen klo 17 Särkänniemen pääportilla, josta omppuhaalarit voivat lähteä porukalla uhmaamaan korkeuksia. Särkänniemeen pääsee helpoiten keskustan suunnasta bussilla numero 3. Ilta jatkuu myöhemmin jatkopaikoissa ympäri Tamperetta. 
 
Huomaathan, että lippu tulee vaihtaa rannekkeeseen. Tämä onnistuu tapahtumapäivänä Feel Vegasissa klo 10.00-16.00 (Hämeenkatu 10) ja Särkänniemessa klo 16.00-20.00 (Laiturinkatu 1). Vaihtamalla lipun ennakkoon, nopeutat pääsyäsi huvittelemaan.
 
Mikäli jokin jäi vielä kaivertamaan mieltä, tässä linkki Särkän Märän omaan facebookiin, sekä Särkän Märän nettisivuille: 
 
www.facebook.com/sarkanmarka 
http://www.sarkanmarka.fi/ 
 
MITÄ? Mentor goes Särkän Märkä 2019 
MISSÄ? Särkänniemen huvipuisto, tapaaminen pääportilla klo 17 
MILLOIN? Keskiviikkona 24.4.2019 

Facebook-tapahtuma:https://www.facebook.com/events/403258887143708/

Torstai 25.4. 

Wapun kolmioetkot 

SOS ry ja Mentor ry yhdistää voimansa ja suuntaa kohti Kolmioita, kuitenkin ensin etkoilemalla. Luvassa Beer Pong -turnaus ja maankuulua Mentor-boolia! Teemana meillä on Wappu, mutta sonnustautua saa myös Kolmioiden teeman mukaisesti. Muistakaa kuitenkin ostaa Kolmiolippunne 15.4. kun ne myyntiin pamahtavat (laitamme myös tapahtumaan infoa lipunmyynnistä)! Tapahtumaan olet myös tervetullut, vaikka et tulisi Kolmioille. Janoisimmat ottakoot omat pullonsa mukaan, varsinkin jos koet itsesi Beer Pong-guruksi. 

MITÄ/WHAT?: Kolmio preparty Mentor ry. & SOS ry. 
MISSÄ/WHERE?: Domus-klubi 
MILLOIN/WHEN?: 25.4. at 18:00 

Facebook-tapahtuma:https://www.facebook.com/events/2345319835745911/

Lauantai 27.4. 

Wappumunkkeja Mentorille 

Koska Wappu ei ole Wappu ei ole ilman munkkeja, juhlitkaamme näitä ihanuuksia jälleen kerran Mentorin upeaakin upeimmissa Munkkibileissä. Mentor tarjoaa munkit ja siman, sinun ei tarvitse tuoda mukanasi muuta kuin itsesi ja makeannälän. Aloitamme klo 14, mutta paikalle saa tulla koska tahansa päivän mittaan, kun hyvältä tuntuu. 
 
Tapahtuma on alkoholiton. Mentorin Tapahtumissa noudatetaan turvallisen tilan periaatteita. 
 
Mitä: Mentorin Loisteliaat Munkkibileet 
Missä: TOAS Markuksentori, kerhohuone, Tammelan puistokatu 14-16, 33100 TAMPERE 
Milloin: Lauantaina 27.4. Klo 14-19 
Miksi: Koska MUNKIT FTW! 

Facebook-tapahtuma:https://www.facebook.com/events/574559423019962/

Tiistai 30.4. 

Mentorin WAPPUKOTIBILEET 

Mentorin Wapun pääpäivä eli the WAPPUKOTIBILEET kruunaa koko Wapun vieton! Mentorilla on #käty, joten ota mukaan oma pullo, koska Nu ska vi baila! Tarjolla on tietenkin myös Mentor-boolia ja nuoruusvuosien legendaaristen kotibileiden huumaa. Porukoiden lähdettyä Kanarialle, Svenska Klubben avaa meille ovensa Wapun odotetuimpana päivänä klo 18 eteenpäin. Teeman mukaan on sallittua pukeutua, tai olla pukeutumatta, kunhan tuot paikalle itsesi ja wappufiiliksen. Muuten pukukoodina haalarit ja lakki. Ohjelma tarkentuu sitä mukaa kun vapareiden lasi täyttyy. 
Tapahtuma on ensisijaisesti Mentorin jäsenille, mutta avec-lipulla mukaan mahtuu muutkin.  
 
Lipunmyynti tapahtuu kide.appin kautta, alkaen 27.3. klo 12:00!  
https://kide.app/events/3507f14b-6fa9-4a50-841f-455628f7116d 

Avec-lipun saat klikkaamalla oman ostosi yhteydessä toisen lipun (yht: 2 lippua/ostoskerta). Yhden lipun hinta on 7,60€ + palveluaksu. 
 
MITÄ?: WAPPUKOTIBILEET 
MISSÄ?: Svenska Klubben, Otavalankatu 9. 
MILLOIN?: 30.4. klo 18 
 
Ps. Mentorin tapahtumissa noudatamme turvallisen tilan periaatteita
Pps. Kuka soitti kytät????

Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/237229407098519/

Keskiviikko 1.5. 

Mentorin Wappupicnic 

Tänä Wappuna ei sada, kun Mentorit kokoontuvat Wappupiknikille Koskipuistoon! Kokoonnumme piknikille klo 12, mutta mukaan saa liittyä myöhemminkin. Mentor tarjoaa piknikeväät sekä rentoa hengailua, jolloin voidaan vetää hieman henkeä kuluneen wapun tohinoista. Koskipuistossa nähdään, kellä kestää wappukunto vappupäivään saakka (ja ehkä sen ylikin, koska wabu ei lobu). 
 
Mentorin tapahtumissa noudatetaan turvallisen tilan periaatetta. 
 
MITÄ? Mentorin Wappupiknik 
MISSÄ? Koskipuisto, Koskikatu 1 33100 Tampere 
MILLOIN? Keskiviikkona 1.5. Klo 12.00 eteenpäin 

Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/2576456015704704/


Lisää huikeaa Wappuohjelmaa, sekä Teemunkierroksen tapahtumat löydät seuraavasta osoitteesta: 

https://trey.fi/yhteiso/wappu/tapahtumat<
https://trey.fi/yhteiso/wappu/teemunkierros

SEURAA MYÖS METORIN WAPPUKALENTERIA FACEBOOKISSA:
https://www.facebook.com/events/734102033650589/


Kohta mennään!

Terkuin,
Weikeät Waparit 2019

Uncategorized

AIMO – Asiapitoiset iltamat Mentorin opiskelijoille

Helmikuun lopussa Mentor päätti osallistua Specian organisoimaan järjestöhaasteeseen. Tavoitteena oli luoda uudenlainen vetonaula palvelumuotoilua apuna käyttäen. Tiimiin lähti viisi osallistujaa ja maaliskuu on ollut hyvin intensiivinen järjestöhaasteen osalta. 

Maaliskuu alkoi tiimin yhteisellä tapaamisella, jota ennen jokainen tiimiläinen kävi webinaarikoulutuksen koskien palvelumuotoilua. Päätimme tiimillemme nimen Omena Golden ja lähdimme pohtimaan, mihin haluaisimme Mentorissa keskittyä ja mitä haluaisimme lähteä parantamaan. Tiimimme pohti monenlaisia vaihtoehtoja, mutta päällimmäisenä esiin nousi aikuisopiskelijat ja heidän osallistumisensa Mentorin järjestämiin tapahtumiin. Mietimme, että olisi mukavaa, jos saisimme aktivoitua aikuisopiskelijoitamme ja luotua jotain, joka saisi aikuisopiskelijammekin innostumaan osallistumaan Mentorin toimintaan, koska he jäävät usein sivuun. 

Lähdimme toteuttamaan ideaa käyttäjälähtöisesti palvelumuotoilun mukaisesti ja loimme aluksi kyselyn, joka koski erityisesti aikuisopiskelijoita ja keräsimme tarvittavaa informaatiota heiltä. Kysyimme muun muassa viestinnän tarpeellisuudesta sekä minkälaisiin tapahtumiin he haluaisivat osallistua. Saimme kiitettävän määrän vastauksia, jonka pohjalta lähdimme luomaan uutta tapahtumakonseptia.  

Palvelumuotoilun kautta syntyi uusi tapahtumakonsepti AIMO – Asiapitoiset iltamat mentorin opiskelijoille. AIMOn ideana on tuoda yhteen Mentorin opiskelijat ja painottaa aikuisopiskelijoiden mahdollisuutta osallistua tapahtumaan. Tapahtuma on avoin kaikille mentorilaisille, mutta siinä on painotettu aikuisopiskelijoiden mahdollisuutta osallistua sekä erityisesti kyselyssä ilmenneitä kiinnostuksen kohteita.  AIMOn brändikuvan alla näet myös palvelumuotoilun kautta syntyneen palvelupolun, jonka ideana on kuvastaa tapahtumaa kävijän näkökulmasta.

AIMOn tapahtumat tunnistat tästä brändistä.

AIMO tapahtuu noin 1-1,5kk välein. Tapahtuman päivä on pääsääntöisesti torstai ja se pyritään pitämään ilta-aikaan, tapahtuman paikka voi olla eri kuin edellisellä kerralla, mutta siitä informoidaan. Tapahtumasta pyritään informoimaan mahdollisuuksien mukaan aina kuukautta ennen ja AIMO:ssa keskusteltavat asiat vaihtelevat kuukausittain. Teemoina voi olla esimerkiksi opiskeluun liittyvät asiat, kuten ajankäyttö. Aiheena voi olla myös työelämä, hyvinvointi ja muut keskustelua herättävät aiheet. Tapahtuman ideana on saada aikaan keskustelua ja tapahtumassa saattaa olla alustuksena esimerkiksi webinaari tai puhuja, joka avaa keskustelun käsitellylle aiheelle.  Tapahtumaa organisoi Mentorin hallitus ja järjestäjä vaihtuu kuukausittain hallituksen sisältä. Toivomme, että AIMO vastaa aikuisopiskelijoiden tarpeeseen heille soveltuvasta tapahtumasisällöstä. 

Palvelupolku AIMOsta kävijän näkökulmasta

Koska sitten AIMOn ensimmäinen tapahtuma on? 

Ensimmäinen AIMO järjestetään 11.4. Virrassa luokkatilassa numero 120 klo. 17-19. Illan aiheena on ajankäyttö. Katsomme aluksi webinaarin alustamaan aihetta, jonka jälkeen aiheen pohjalta käydään keskustelua. Vaikka ensimmäinen AIMO tuleekin jo pian, toivotamme kaikki lämpimästi tervetulleeksi paikalle. Ensimmäisessä tapahtumassa on paikalla myös moni hallituslainen, joten tässä on hyvä hetki tulla tutustumaan Mentorin hallitukseen! 

Tulemme myös keräämään AIMOssa aina tapahtumaan osallistuneilta palautteen, jonka pohjalta pystymme jatkamaan tämän uuden tapahtumakonseptin kehittämistyötä. Omea Goldenin tiimi on päässyt sulkeltamaan palvelumuotoilun pariin ja meillä on tiiminä ollut hauskaa ja myös ilo sekä kunnia päästä tätä projektia toteuttamaan. Toivomme, että myös Mentorin jäsenistö pääsee lopputuloksesta nauttimaan!

Uncategorized

Fuksitirehtöörien tervehdys part 2

Tuutorvastaavat eli fuksitirehtöörit 2019
Andi ja Aurora

Kevät on lähtenyt mallikkaasti käyntiin ja nyt on tuutorvastaavien ja tuutoreiden aika päästä kunnolla hommiin! Tuutorvalinnat on tehty ja esittelyt heistä ovat nyt päivittyneet nettisivuille. Käyhän kurkkaamassa, millaisella porukalla tulevana syksynä tuutoroidaan! Pääset esittelyihin tästä linkistä: https://mentorblogi.wordpress.com/mentorin-tuutorit/. Tällä viikolla pidämme ensimmäisen kokouksen, jossa päästään jubaileen tulevasta keväästä ja syksystä. Tuutoroimassa meitä on tänä vuonna yhteensä 14, ja loistava porukka ollaan kyllä saatu kasaan, fuksit tulee olemaan hyvissä käsissä!

Tähän mennessä ollaan ehditty tehdä yhteistyötä TaUn muiden tuutorvastaavien ja TREYn kanssa. Ollaan yhdessä rakentamassa yhtä yhteistä yliopistoyhteisöä nyt korkeakoulujen yhdistyttyä, ja tänä vuonna keskeisimpiä teemoja onkin yhteisöllisyys ja yhdenvertaisuus. Tarkoituksemme on luoda tuleville fukseille turvallinen yhteisö, ja auttaa heitä opintojensa alussa uudessa yliopistossa. Päivitimme viime viikolla blogiin tärkeitä päivämääriä ja hyödyllisiä infoja hakijoille, joten jos olet kiinnostunut elokkaasta, kannattaa käydä tsekkaamassa edellinen postaus!

Keväällä toiminnassamme on tiedossa tuutortapaamisten lisäksi Korkeakouluopiskelijaksi Tampereelle -tapahtuma (KKOT) 14.5., jossa pääsemme juttelemaan elokkaasta kiinnostuneiden kanssa karkkikulhon äärellä. Lisäksi tänä vuonna ensimmäistä kertaa olemme toivottamassa tervetulleeksi yhteistyöyliopistomme Duquesnen yliopiston opiskelijoita tutustumaan opintosuuntaamme, ja toivomme yhteistyön jatkuvan tulevinakin vuosina!

Aurinkoista kevättä!

Mentorin fuksitirehtöörit 4.0
Andi & Ansku

Tuutorporukka 2019!
Uncategorized

Tuutorvastaavien terveiset ja vinkkejä uusille hakijoille

Hei sinä elokkaalle hakemisesta kiinnostunut! Tämän vuoden fuksitirehtöörit ajattelivat hieman kertoa hakujärjestelyistä ja omista kokemuksista liittyen hakuprosessiin ja esim. uudistuneeseen valintakokeeseen.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on 42383585_2220612134633891_556283717501321216_n.jpg

Tänä vuonna hakuaika korkeakouluopintoihin alkaa 20.3. ja päättyy 3.4. klo 15. Elokkaan pääsykoe on toukokuussa tiistaina 28.5. klo 12-16 keskustan kampuksella (salijaot ilmoitetaan viimeistään koetta edeltävänä iltana). Tarkempaa tietoa hausta ja opintosuunnastamme löydät yliopiston uudistuneilta sivuilta osoitteesta https://www.tuni.fi/fi/tule-opiskelemaan/elinikainen-oppiminen-ja-kasvatus-kasvatustieteiden-tutkinto-ohjelma#show-tutustu .

Ajattelimme kertoa omista kokemuksistamme liittyen uudistuneeseen pääsykokeeseen, joka oli viime keväänä ensimmäistä kertaa vasta koepaikalla jaettava aineisto etukäteen luettavan kirjallisuuden sijaan. Toinen meistä oli jo aiemmin käynyt kasvatustieteen perusopinnot, joten jonkinnäköistä käsitystä tieteellisen tekstin lukemisesta ja kirjoittamisesta oli jo karttunut. Suosittelemmekin kasvatustieteellisiin artikkeleihin tutustumista jo etukäteen, jotta niiden lukeminen olisi helpompaa, sillä valintakoe oli pääasiassa luetun ymmärtämistä. Myös ajankohtaisten uutisten seuraaminen on plussaa.

Aineistona oli viime vuonna pidempi artikkeli (n. 9 sivua) ja sivunmittainen nettilehti artikkeli. Tehtävät koostuivat käsitteen selityksistä ja parista esseevastauksesta. Vastaukset kannattaa pitää kompakteina ja informatiivisina, sillä vastaustilaa ei ole kovinkaan paljon, eikä viivojen yli saa mennä. Esseevastaukset ovat yleensä 1,5-2 sivua, joten melko tiiviit nekin. Artikkelit yleensä tukevat toisiaan, ja koe muodostuukin jonkin tietyn teeman ympärille (viime vuonna muistaaksemme uusliberalistinen koulutuspolitiikka). Viittauskäytänteiden osaamista ei luultavasti vaadita, mutta koemme hyödylliseksi niihin tutustumisen ja kokeessa mahdollisen käyttämisen, jotta voi osoittaa kokeen tarkistajille, että on jotenkin valmistautunut kokeeseen esim. lukemalla kasvatustieteellisiä artikkeleita.

Muutama esimerkki viittaustekniikasta:

Virtasen artikkelissa (Näin viittaat kasvatustieteellisiin artikkeleihin 2019) kerrotaan…

TAI

Kasvatustieteellisiin artikkeleihin viitataan kasvatustieteellisten artikkelien viittauskäytänteitä noudattaen (Virtanen 2019).

TAI (jos viittaus koskee koko edellistä kappaletta, ei vain yhtä virkettä:)

[Omin sanoin kirjoitettu kappale artikkelin pohjalta]. (Virtanen 2019.)

Ennen koetta kannattaa siis tutustua kasvatustieteellisiin artikkeleihin, jotta hahmottaa, miten tieteellistä tekstiä luetaan ja kirjoitetaan. Pääsykokeeseen osallistuvilta ei kuitenkaan oleteta valmista akateemista kirjoittamisosaamista. Tärkeintä kokeessa on olla kompakti ja informatiivinen, ja esseessä yleensä hyödyntäen artikkeleita tuoden jonkin oman näkemyksen perustellusti esiin. Esseevastaus ei siis ole pelkkää referoimista.

Me koimme, että aineistopohjainen koe sopi meille paremmin, kuin etukäteen luettavaan kirjallisuuteen ja sen ulkoa muistamiseen pohjautuva koe. Koimme, että kokeen aikana oppi jotain uutta, kun sai kulkea aineistojen kanssa käsikädessä, ja tarkistaa aina kun halusi, että puhui varmasti asiaa. Näin ei kuitenkaan kaikkien kohdalla ollut, ja jotkut toivoivatkin, että kokeeseen olisi saanut valmistautua etukäteen tiettyjen artikkelien kanssa. Monella oli myös tunne, että koe oli mennyt huonosti, mutta saivat kuitenkin kesäkuussa tiedon, että pääsivät sisään. Joten jos kokeen jälkeen on epätoivoinen olo, ei kannata lannistua, sillä kokeesi saattoi mennä paremmin kuin uskoitkaan! Lisäksi ainakin viime keväänä koesali oli aivan täynnä ja paniikki ehti iskeä, miten tulen olemaan yksi niistä 35 opiskelijasta, jotka otetaan sisään, kun kokeeseen osallistujia on niin paljon. On kuitenkin huomattu, että kokeet, joihin ei tarvitse valmistautua, vetävät yleensä porukkaa, jotka tulevat käymään kokeessa vain saadakseen kaksi pakollista pääsykoetta täyteen.

Perustimme Facebookiin ryhmän hakijoille, joka löytyy Elokas-hakijat 2019 -nimellä. Siellä fuksitirehtöörit päivittävät kevään mittaan tärkeitä asioita liittyen pääsykokeeseen, ja tuutoreilta voi kysyä kaikenlaista, olemme siellä teitä varten. Myös vertaistukea on varmasti muista hakijoista saatavilla! Linkki ryhmään: https://www.facebook.com/groups/2061203670637877/

TL;DR. Hakuaika 20.3.-3.4. klo 15 asti. Pääsykoe 28.5. klo 12-16 keskustan kampuksella. Aineistopohjainen koe luetun ymmärtämistä. Kannattaa lukea kasvatustieteellisiä artikkeleita ja seurata uutisia. FB Elokas-hakijat 2019. Elokkaan tuutorit tulevat myös olemaan pääsykoepäivänä paikan päällä tarjoamassa kokelaille pääsykoemehut. Tule tervehtimään!

Fuksitirehtöörit
Aurora ja Andi

Uncategorized

KYLMÄSOITTO WORKSHOP

Tällä viikolla oli ensimmäinen vuoden 2019 työelämätapahtuma, joka antoi meille vinkkejä työnhakuun ja erityisesti kylmäsoittoihin. Saimme vieraaksemme kasvatustieteen alumnin, Teuvo Moilasen. Hänellä on pitkä kokemus rekrytoinneista ja työnhakukoulutuksista. Teuvo piti meille parituntisen osallistavan workshopin.

Ensin kartoitettiin osallistujien aiempaa työnhakuhistoriaa ja kokemusten perusteella räätälöityi hetkessä meidän tarpeisiin sopiva koulutus.

Mikä se kylmäsoitto oikeastaan edes on? Soitat yritykseen ja tiedustelet, onko heillä tarvetta uudelle työntekijälle. Soitosta tulee ns. kylmä, kun soitat sellaiseen yritykseen, joka ei ole ilmoittanut työpaikkaa avoimeen hakuun.

Vaikka ko. yritys ei tarvitsisi juuri soittosi hetkellä uutta työvoimaa, soitosta jää vahvempi muistijälki rekrytoijalle kuin CV:n lukemisesta. Jätä tietosi puhelussa rekrytoijalle ja kerro kiinnostuksesta avoimia paikkoja kohtaa. Saattaa olla, että tarpeen tullen juuri sinun puhelusi muistetaan ja yritys ottaakin sinuun yhteyttä.

Kylmäsoittojen tekeminen vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä. Puheluita voi joutua tekemään paljon ja taustatyön tekeminen on aikaa vievää. Suurin osa työpaikoista kuitenkin on piilossa ja parhaimmat duunit löytyy usein vahingossa!

Jopa 80 % työpaikoista on piilotyöpaikkoja, joita ei ilmoiteta avoimeen hakuun. Rekrytointiprosessi on työlästä ja riskialtista myös työnantajalle, joten he mielellään hoitavat sen mahdollisimman helposti. Kylmäsoittojen avulla löydät nämä piilotetut työpaikat ja jäät rekrytoijan mieleen.

Vinkit toimivat parhaiten oman alan töihin hakemisessa. Kesätyönhaussa, harkitse tarkkaan kannattaako soittaminen. Lue työpaikkailmoitus huolella läpi ja toimi sen ohjeiden mukaan. Kesätyöhaku on suurten massojen rekrytoimista, joten yritysten on mahdotonta ehtiä vastaamaan kaikkien kysymyksiin ja jättämäsi ensivaikutelma soittamalla voi kääntyä tässä tilanteessa itseäsi vastaan.

Ensimmäinen ajatus kylmäsoitosta on jännittävä. Mutta useimmissa tapauksissa asiallinen, hyvin valmisteltu soitto kannattaa. Soittaminen saattaa poikia sinulle unelmiesi työn!

Muista nämä, kun tartut puhelimeen:

 • Olet ottanut selvää yrityksestä ennen soittoa
 • Mieti valmiiksi apukysymyksiä, mutta älä kysy asioita, jotka löydät googlehausta
 • Ole kohtelias ja selkeä
 • Mieti, mitä annettavaa sinulla on yritykselle ja tuo osaamisesi puhelussa esiin

terveisin työelämätiimi

Uncategorized

Miten rakentaa hyvä CV?

Työelämätiimillä on hommat lähteneet jo käyntiin ja näemmekin varmasti osan teistä 6.3. kylmäsoittojen workshopissa yliopistolla. Lisäksi kevään aikana päästään kasvisristeilypäivänä 3.4. tutustumaan Helsingissä työelämäkuvioihin, joten tämä kannattaa pitää mielessä ennen kuin ostat menolipun laivalle! Toki muukin kuin risteilykansa on tähän tapahtumaan tervetulleita.

Päätimme kuitenkin tulla kertomaan teille hieman CV:n teosta, sillä tällä hetkellä se saattaa olla monelle ajankohtainen asia. Kaikki vinkit ovat joko meidän omasta kokemuksestamme ammennettuja ja olemme etsineet myös informaatiota netin syövereistä. Lähteet löytyvät lopusta, jos haluat tutustua aiheeseen vielä tarkemmin.

Hyvä CV antaa sinusta positiivisen kuvan työnhakijana. Tärkeää on tehdä ansioluettelo, jolla jää rekrytoivan yrityksen mieleen! CV:n voi rakentaa esimerkiksi Wordissa ja jos haluat hieman persoonallisempaa lookkia, sopii esimerkiksi Canva valmiina pohjineen ansioluettelon rakentamiseen.

Hyvä CV pähkinänkuoressa

 • lyhyt, ytimekäs ja selkeä
 • kohdennettu haettuun paikkaan (Esim. vain tehtävään tärkeä työkokemus mainittu)
 • aiemmat työpaikat mainittu, mutta myös lyhyesti mitä olet kys. työssä tehnyt
 • sisältää kuvan
 • sisältää profiilitekstin itsestäsi ja osaamisestasi
 • yleensä maksimissaan 2 sivua
 • pdf-muotoinen
 • sisältää omat yhteystietosi
 • sisältää työkokemuksen, koulutustaustan, IT-osaamisen ja kielitaidon lisäksi voi mainita esimerkiksi harrastuksista, vapaaehtoistyöstä tai muusta aktiivisuudesta
 • sisältää linkin LinkedIn-profiiliin, jos sellainen on
 • mainittu mahdolliset suosittelijat

Vaikka olemmekin vielä opiskelijoilla, on meilläkin varmasti hyvää kokemusta, joka on avuksi työelämässä. Kannattaa siis ehdottomasti mainita esimerkiksi vapaaehtoistyöt sekä ainejärjestötouhut, ja vaikka olisitkin vasta aloittanut opintosi, on varmasti myös esimerkiksi kesätöistä hyötyä. Työnantajat hakevat motivoituneita ja oppimishalukkaita työntekijöitä!

Ansioluettelon profiilitekstiin kannattaa myös mainita omista mielenkiinnon kohteistasi, joilla voit perustella myös sopivuuttasi hakemaasi tehtävään. Joskus kokemuksen puutteen voi korvata innokkuudella.

Tsemppiä kaikille kesätöiden hakemiseen!

Terkuin, työelämätiimi

ps. alla lähteet, joita voit myös vilkaista CV:n teon lomassa

Academic Work – Millainen on hyvä CV?

https://www2.academicwork.fi/blogi/tyonhaku/hyva-cv?gclid=CjwKCAiAkrTjBRAoEiwAXpf9CfBfl4USoxcJCTUq-F5JreV7_xYnTgtv51s_9KWt7kINSs-DTREKcRoCdcQQAvD_BwE

Myynti & Markkinointi – Millainen on hyvä CV – 10 vinkkiä

https://lehti.mma.fi/tyo-ura/millainen-hyva-cv-10-vinkkia

Uncategorized

Mentorin hallitus 2019 esittäytyy!

Iiris Taubert

Iiris Taubert – puheenjohtaja / chair
iiris.taubert[at]tuni.fi

Hei! Mä olen Iiris, kolmannen vuoden mentorlainen sekä tämän vuoden puheenjohtaja. Mentor vei mut mukanaan jo fuksiviikkona, ja on niin hienoa olla johtamassa meidän hallitusta nyt 45-vuotisvuosijuhlavuonna. Yliopistossa mä tykkään olla vähän kaikessa mukana, mutta lopun vapaa-ajan mä käytän koneella pelaillessa tai liikkuessa. En omista TV:tä, joten ainoa mun katsoma sarja on Game of Thrones!

Hi! I’m Iiris, a third year student from the life-long learning and education program and the head of the board this year. Mentor took my heart away on the first weeks as a freshman and it is so amazing to be leading our board on this 45th anniversary year for Mentor. At the university I like to be involved in all sorts of things, but on the rest of my free time I play on computer or do different sports. I don’t own a TV so the only series I watch is Game of Thrones!


Janna Karas

Janna Karas – varapuheenjohtaja, sihteeri / vice chair, secretary
janna.karas[at]tuni.fi

Morjens! Mä olen Janna, ensimmäisen vuoden opiskelija ja tämän vuoden Mentorin hallituksen varapuheenjohtaja ”Iiriksen oikea tai vasen käsi” sekä toimin myös sihteerinä. Alkuvuosi on lähtenyt vauhdilla käyntiin ja hallitushommat rullailee jo kivasti eteenpäin, odotan innolla edessä olevaa vuotta! Ikuinen lemppari tv-sarjani on Downton Abbey.

Hi! I’m Janna, first year student and this year board’s vice chairman and secretary. Start of this year has been really inspiring and interesting and I’m looking forward to see what exciting things we are going to do this year!
My all-time favourite tv-show is definitely Downton Abbey.


Susanna Korhonen

Susanna Korhonen – rahastonhoitaja / fund manager
susanna.korhonen[at]tuni.fi

Mä oon toisen vuoden mentorlainen, viime vuoden tuutori ja tämän vuoden rahastonhoitaja, joka tykkää opiskelijaelämästä ihan kybällä. Opiskelijaelämän lisäksi pidän erityisesti mun kaikista ihanista ystävistä, hyvästä ruuasta, urheilusta, kissoista ja hyvistä tv-sarjoista! Lista taitaa olla loputon…
Tällä hetkellä mun telkussa pyörii jatkuvasti iki-ihana Greyn anatomia. ❤

I am a second-year student, last year’s tutor and this year’s fund manager, who likes student life very, very much. In addition to student life I am fond of my lovely friends, good food, sports, cats and great tv-series. The list seems to be endless…
At the moment my favourite tv-series is fantastic Grey’s anatomy. ❤


Heidi Riikonen

Heidi Riikonen – edunvalvontavastaava, mentoroinnin toimihenkilö / guardian of interests, mentoring
heidi.m.riikonen[at]tuni.fi

Moikka! Olen Heidi, ensimmäisen vuoden elokas-opiskelija ja toimin tänä vuonna edunvalvontavastaavana sekä työelämätiimin toimihenkilönä Mentorointi-ohjelman parissa. Hallituksessa vastuualueelleni kuuluvat koulutuspolitiikka, sosiaalipolitiikka, ympäristö- ja yhdenvertaisuusasiat. Minuun voi siis olla yhteydessä omiin etuihin ja oikeuksiin liittyvissä kysymyksissä sekä ideoin mielelläni yhdessä muiden kanssa opiskelijoiden ja ympäristön hyvinvointia parantavia tempauksia tai toimenpiteitä. Olen kiinnostunut kattavasti ympäristöasioista ja tykkään vapaa-ajallani lenkkeillä, nähdä ystäviä tai rauhoittua hyvän sarjan ääressä. Myös syvälliset keskustelut, keittiöpsykologia ja maailman parantaminen ovat lempipuuhiani.
Lempparisarjani tällä hetkellä on This is Us

Hello! I’m Heidi, a first year student in the program of lifelong learning and education. Now I’m working as a guardian of interests and I’m also part of the working life organizer-team. Please don’t hesitate to contact me while having issues with interests or rights. I would also like to share and hear some ideas so we could improve student’s welfare and find solutions for environmental issues for example by recycling or saving resources. I spend my leisure time mostly with friends but I also like jogging and watching good serie. Also deep conversations of global issues are my cup of tea.
My favourite series for now is This is Us


Jenna Rantanen

Jenna Rantanen – edunvalvonnan toimihenkilö / guardian of interests
jenna.rantanen[at]trey.fi

Mä oon Jenna, kolmannen vuoden opiskelija ja toimin tänä vuonna Mentorin edunvalvontatoimarina. Hoidan edunvalvontahommia myös TREYn hallituksessa vastaten koulutuspolitiikasta ja edunvalvontaviestinnästä. Vapaa-ajallani nautin Netflix-maratoneista ja tällä hetkellä kovassa kulutuksessa onkin Blacklist-sarja. 

I am Jenna, a third year student and Mentor’s second guardian of interests. This year I’m also a member of TREY’s executive board and responsible of educational affairs and  advocacy communications. In my free-time I enjoy Netflix marathons and Blacklist is at the moment my favourite show.


Milia Mutka

Milia Mutka – viestintävastaava / communications
milia.mutka[at]tuni.fi

Mä oon Milia, suoraan lukion penkiltä viime syksynä yliopistoelämään loikannut Mentorin kuopus. Yhtä yllättäin kun löysin itseni Tampereelta, löysin itseni myös Mentorin hallituksesta viestintävastaavan pestistä, innolla odottaen mitä vuosi tuo tullessaan! Agility oman koirani kanssa kuuluu lempiasioihini, ja vapaa-ajalla tykkään käydä myös ryhmäliikuntatunneilla. Viihdyn niin kotona rennosti hengaillen ja Netflixiä katsoen (tällä hetkellä Riverdale on lemppari), kuin kaikenlaisissa opiskelijatapahtumissakin. Fiilaan myös Ed Sheeranin musiikkia, oman kodin sisustamista, kahvittelua ystävien kanssa ja kaikkea makeaa syötävää!

I’m Milia, the communications organizer this year. Last fall I moved to Tampere straight after graduating from high school. As accidentally as I found myself in Tampere, I also took my place in the board of Mentor ry. I am excited about this upcoming year! I practice agility with my own dog and attend group training classes regularly. I feel comfortable just staying at home watching Netflix (currently Riverdale is one of my favourites) but also in different student events. I love Ed Sheeran’s music, decorating my home, chilling in cafés with my friends and all kinds of sweet treats!


Emma Martela

Emma Martela – vapaa-aikavastaava / event organizer
emma.martela[at]tuni.fi

Olen Emma, vapaa-aikavastaava, fuksi ja vähän turhankin innostunut opiskelijaelämästä, ennen kaikkea oheistoiminnasta. Kaiken opiskelun ja säheltämisen lomassa istahdan mielelläni kahville tai pizzeriaan pohdiskelemaan elämän syviä kysymyksiä. Vapaa-aika on aika joustava käsite, mutta minun vapaa-aikani kuluu lähinnä musiikin, liikunnan ja TV-sarjojen parissa. Kaikkien aikojen lempisarjani on Greyn Anatomia, joka pyörii nyt ruudullani alusta jo toista kertaa.

I’m Emma, event organizer, a freshman, and way too excited about academic-life, and all the activities that come along with it. Between studying and having fun, I’m always up for a coffee or pizza and a good conversation about the great things in life. I might not be fully aware of the concept of free-time, but when I do have time for myself I enjoy music, sports and TV-series. My all-time favourite TV-series is Grey’s Anatomy, which I’m currently watching for the second time.


Ilona Hiipakka

Ilona Hiipakka – vapaa-ajan toimihenkilö / event organizer
ilona.hiipakka[at]tuni.fi

Hei olen Ilona, ensimmäisen vuoden opiskelija elokkaassa. Odotan innolla tulevaa vuotta ja etenkin erilaisia opiskelijatapahtumia. Kokeilen avoimin mielin uusia asioita, kuten itselle entuudestaan vieraita ruokareseptejä, musiikkigenrejä, kahviloita yms. Vapaa-aikani vietän mieluusti salilla käyden, harjoitellen kitaransoittoa ja fiilistelemällä keikkoja.
Lempisarjani just nyt: Game of Thrones (aloitin juuri 1. kauden, parempi myöhään kuin ei milloinkaan).

Hi I’m Ilona, a first-year-student in life-long learning and education. I’m looking forward the upcoming year and all kinds of student events. I am open to trying new things, like new food recipes, music genres, cafes, etc. I enjoy going to the gym, playing the guitar and going to gigs in my free time.
My favourite tv-series right now: Game of Thrones (I just started season 1, better late than never).


Tilda Rajamäki

Tilda Rajamäki – vapaa-ajan toimihenkilö / event organizer
tilda.rajamäki[at]tuni.fi 

Moikka! Mä olen Tilda, fuksivuottani Tampereen yliopistossa läpikäyvä Mentorin vapaa-ajan toimihenkilö. Vapaa-ajallani mut todennäköisesti bongaa hiihtoladulta tai Atalpan kuntosalilta. Myös musiikki on mulle tärkeää ja olenkin soittanut pitkään viulua.
Lempisarjani: Moderni Perhe

Hi! I’m Tilda and I’m going through my freshman year at Tampere University as Mentor’s event organizer. In my freetime you can find me from cross-country skiing track or gym. Music is also important for me; I’ve played violin about fifteen years.
My favourite series: Modern Family


Andi Heikkinen

Andi Heikkinen – vapaa-ajan toimihenkilö, fuksitirehtööri / event organizer, head tutor
aila.heikkinen[at]tuni.fi

Moi olen Andi ja heilun tämän vuoden hallituksessa toisena fuksitirehtööreistä sekä vapaa-ajan toimihenkilönä! Olen 30-vuotias fuksi ja opiskelun lisäksi käytän aikani monenlaisten nörttiharrastusten parissa, lähinnä rooli- ja videopelien kanssa. Tällä hetkellä katselussa on One Day at a Time ja Expanse sarjat.

Hi, I’m Andi, and I’m this year’s Head Tutor as well as one of the event organizers. I’m a 30 year old first year student and what free time I have from studying is mostly spent in various geeky hobbies, mostly roleplaying and videogames. My go-to series at the moment are One Day at a Time and Expanse.


Lauri Heikkilä

Lauri Heikkilä – liikunnan toimihenkilö / sports
lauri-aleksi.heikkila[at]tuni.fi

Hello, olen Lauri. Viime syksynä Tampereelle tupsahtanut ensimmäisen vuoden maisteriopiskelija. Tuolta mä Pohojosesta. Tässä muutama fakta minusta:

 • liikunta on parasta elämässä ja tykkään leikkiä Tarzania kesäisin ulkoliikuntapaikoilla
 • kirjakokoelmani ei mahdu nykyiseen asuntooni
 • rakastan 70- ja 80-luvun hard rockia ja minusta piti tulla isona rokkitähti. Minusta tulikin elokas-opiskelija.

TV-sarjat ovat suurimmaksi osaksi kelvottomia (lukekaa ihmiset kirjoja), mutta odotellessa Game of Thronesin viimeistä tuotantokautta, herään joskus sunnuntai-aamuisin katsomaan Muumilaakson tarinoita.

Hello, I am Lauri. I’m a first year master degree student originally from northern Finland (yep… reindeers, wolves, bears and stuff). Here are some facts about me:

 • the best thing in life is to be able to do sports and physical activities
 • I couldn’t fit my book collection to the apartment where I currently live
 • my childhood dream was to be a rock star and I love 70’s and 80’s Hard Rock

I don’t care much about TV (you should read books, my friend) but while waiting the last season of Game of Thrones I sometimes wake up early at sunday to watch Moomin.


Jenni Naskali

Jenni Naskali – kulttuurin toimihenkilö / culture
jenni.naskali[at]tuni.fi

Olen Jenni ja toimin tämän vuoden kulttuurin toimihenkilönä. Elokas-opiskelijaksi siirryin siirtohaun kautta syksyllä 2017 tehtyäni muutaman vuoden mittaisen mutkan pohjoisessa. Olen monipuolinen persoona; välillä räiskyvä tanssiin heittäytyjä, välillä taas syvällinen yönhämärässä pohdiskelija. Innostun helposti uusista asioista ja minut on helppo saada mukaan mihin vain. Sydäntäni lähellä on veikeät kissat, eräjormailu ja kahvinjuonti kynttilänvalossa.
Suosikki tv-sarjani on Salatut Elämät.

I am Jenni and I will be organizing culture events for you. I joined Mentor fall 2017 after a turning point in north. I am a very diverse person; I can throw myself into a dance and get really excited about things, but also play hide and seek and hide in to a coffin. I am very keen on funny cats, hiking in nature and drinking coffee in candlelight.
My favorite TV series is Salatut Elämät.


Ronja Strand

Ronja Strand – kulttuurin toimihenkilö / culture
ronjaeveliina.strand[at]gmail.com

Heips! Olen Ronja, toista vuotta ainejärjestömenoissa mukana ja tänä vuonna vaikutan kulttuurin saralla! Olen pirteä 22- vuotias nokialainen, vapaa-ajalla rakastan olla kavereiden kanssa, käydä keikoilla, matkustaa ja katsoa Marvelin leffoja. En tiedä vielä mikä musta tulee isona, mutta tiedän, että tällä hetkellä haluan nauttia tulevasta keväästä, auringosta ja kahvista! Mulla on monia kesken olevia sarjoja, mutta tällä hetkellä oon koukussa Buzzfeed Unsolvediin! ❤

Hi! My name is Ronja, and this is my second year on Mentor – this year I am responsible of all things culture! I am a lively 22 y/o girl from Nokia, and I love to spend my free time with my friends, traveling, going to gigs and watching Marvel movies. I don’t know what I’m gonna do in the future, but I do know that at the moment I want to enjoy the spring, the sunshine and coffee! I have several series I love to watch, but at the moment I’m binge watching Buzzfeed Unsolved on Youtube ❤


Aurora Heljo

Aurora Heljo – fuksitirehtööri / head tutor
aurora.heljo[at]tuni.fi

Oon Aurora, ensimmäisen vuoden opiskelija ja tänä vuonna toisena tuutorvastaavana. Opintojen ohessa tykkään joogata, leipoa ja seikkailla kavereiden kanssa. Unelmoin matkasta Australiaan ja tulevaisuudessa työstä nuorten kanssa. Fanitan Samwise Gamgeeta!
Lempisarja Netflixissä: Stranger Things!

I’m Aurora, first year student and one of the Head Tutors. When I’m not studying I’m doing yoga, baking, and having adventures with my friends. I’m dreaming of traveling to Australia and working with youth in the future. I’m a fan of Samwise Gamgee!
Favourite Netflix series: Stranger Things!


Jonna Salonen

Jonna Salonen – työelämävastaava, vuosijuhlavastaava / working life organizer, head of the annual celebration committee
jonna.salonen[at]tuni.fi

Moi! Mä oon Jonna, ensimmäisen vuoden maisteriopiskelija elokkaassa. Kandivuodet oon viettänyt Jyväskylän yliopistossa varhaiskasvatusta opiskellen. Tämä on mun ensimmäinen hallituskausi ja toimin nyt työelämä- ja vuosijuhlavastaavana. Vapaa-ajalla mut useimmiten löytää joko ystävien seurasta, liikunnan parista tai opiskelijariennoista. Kesä on mun ehdoton lemppari vuodenaika, mut tykkään myös lumesta ja talviaktiviteeteista.
Netflixissä tällä hetkellä: SUITS, koska parempaa sarjaa vaan ei oo!

Hello! I´m Jonna, a first-year-student doing my master`s degree. I leaped from the early childhood education at the University of Jyväskylä to lifelong learning and education in Tampere last fall. This is my first year in the student association and my roles are working life organizer and head of the annual celebration committee. In my free time, you can find me hanging out with my friends, doing some sports or living my best life at student parties. I´m in love with summer but I also like snow and winter activities and my all-time favorite Netflix series is SUITS.


Iina Heinonen

Iina Heinonen – työelämän toimihenkilö, SKOL-vastaava / working life organizer, SKOL organizer
iina.e.heinonen[at]tuni.fi

Moi! Oon Iina toisen vuoden elokas-opiskelija. Mut nähtiin viime vuonnakin näissä samoissa hommissa, tosin silloin vastaavan roolissa – nyt toimihenkilönä. Kiva taas päästä tekemään työelämätapahtumia mentorilaisille! Meille saa tulla myös rohkeasti esittämään toiveita työelämätapahtumista, otetaan ne mieluusti vastaan. Netflixin lempparisarja on ehdottomasti Suits, ovelaa kieroilua ja hieman lakikiemuroita.

Hello! My name is Iina and I’m a second year student. I have been in these same tasks last year and now I’m doing it again. I’m really excited about this year and I hope that if you have any ideas what we could organize for Mentor, please contact us. At the moment my favourite Netflix series is Suits!


Sanna Paasimaa

Sanna Paasimaa – työelämän toimihenkilö, Specia-vastaava / working life organizer, Specia organizer
sanna.paasimaa[at]tuni.fi

Olen Sanna, toisen vuoden elokas ja tuore hallitustoimintaan hurahtanut toimari. Olen tämän vuoden Specia-vastaava ja työelämätiimiläinen, joten jos ammattiliiton asiat kiinnostaa niin ei muuta kun kysymykset tulille tähän suuntaan. Voit bongata mut kuntosalilta, sushibuffetista tai sieltä, missä on kahvia. Koska ainakin kuvittelen opiskelevani ahkerasti, niin mitään Netflixin suurkuluttajaa musta ei oo kuoriutunut. Elämä ei kuitenkaan olis yhtä ihanaa ilman Pakoa tai Modernia perhettä.

I’m Sanna, a second year student and a fresh face in our student association. I’m this year’s Specia organizer and a member of the working life team. If there’s anything you would like to know then don’t be afraid to ask. You can find me from gym, sushibuffet or from anywhere where there is a coffee machine. My alltime Netflix favourites are Prison Break and Modern Family.


Roosa Hallikainen

Roosa Hallikainen – mentoroinnin toimihenkilö / mentoring
roosa.hallikainen[at]tuni.fi

Toimin tänä vuonna toista vuotta Mentorissa ja tällä kertaa vastuuna on mentorointiohjelman järjestäminen yhdessä Heidin kanssa. Mentorointiohjelman lisäksi koitan saada tämän vuoden loppuun mennessä gradun ja pedagogiset opinnot kasaan, joten alumnien kontaktointi toivon mukaan tuo myös uutta ajatusta tulevista työllistymisvaihtoehdoista. Vastapainona opiskeluihin hautautumiselle toimivat opiskelukavereiden treffaaminen lounailla ja kirjastossa, tanssiminen ja jooga sekä Netflixin Frendit.

This is my second year working at Mentor. Me and Heidi are responsible for organizing the mentoring program. I am currently working on my Master Thesis and pedagogic studies. I try to graduate this year. In my free time I meet my friends at lunch and library as well as dance, yoga and watching Friends on Netflix.


Roosa Mäkelä

Roosa Mäkelä – varainkeruuvastaava / fundraising
roosa.m.makela[at]tuni.fi

Olen Roosa, Mentor ry:n varainkeruuvastaava vuosimallia 2019! Olen ensimmäisen vuoden opiskelija ja todella innoissani elokkaan opinnoista sekä tulevasta vuodesta varainkeruuvastaavana. Vapaa-ajallani tykkään lukea kirjoja, katsella tv-sarjoja sekä leffoja, lenkkeillä ja käydä ratsastamassa. Hevoset, koirat ja degut kuuluvat olennaisesti elämääni.
Lemppari tv-sarja: Greyn Anatomia

I am Roosa, Mentor ry’s fundraiser in 2019! I’m a first year student and I’m so excited about studies and coming year as fundraiser. In my free time I like reading, watching tv-series and movies, jogging and horse riding. Horses, dogs and degus are essential parts of my life.
Favourite tv-serie: Grey’s Anatomy


Iina Mäkelä

Iina Mäkelä – kansainvälisyysvastaava / international organizer 
iina.makela[at]tuni.fi

Moikkamoi! Olen Iina, 21-vuotias toisen vuoden opiskelija. Parasta elämässä on viherkasvit, kahvi ja syvälliset sekä vähemmän syvälliset juttutuokiot. Haaveilen vaihtoon lähtemisestä, loputtomasta sushibuffetista ja omasta pyykinpesukoneesta.
Aloittelinkin jo viime syksynä Mentorin kansainvälisyysvastaavana ja nyt päästäänkin toden teolla hommiin. Kv-vastaavana muun muassa pidän yhteyttä EDUn kansainvälisiin opiskelijoihin, organisoin kv-tuutorointia ja järkkäilen kv-tapahtumia yhdessä EDUn muiden kv-vastaavien kanssa. Tuu nykäisemään hihasta tai laita sähköpostia, jos tulee kysyttävää kv-jutuista!
Lemppari tv-sarja: Greyn anatomia

Hi there! I’m Iina, a 21-year-old second-year-student who loves plants, coffee and deep (and also not-so-deep) conversations. I dream of going to exchange someday, eternal sushi buffet and owning a washing machine.
I started as an international organizer last autumn and I loved it, so I decided to continue for one more year! As an international organizer I keep in touch with international students, organize international tutoring and events with the other international organizers of EDU. Don’t hesitate to contact me if you have any questions about international matters!
Favorite tv-series: Grey’s AnatomyUncategorized

Vuoden 2019 vapareiden tervehdys

Vuosi on vaihtunut ja uudet vuoden 2019 vaparinne ovat pääsemässä pikkuhiljaa työssään vauhtiin. Uusi vuosi pyöräytettiinkin käyntiin Luistellen lukuvuoteen -tapahtumalla, jossa joukko mentorlaisia lähti retkiluistelemaan Näsijärven jäälle. Urheilusuorituksesta selviydyttyä, posket punaisina ja varpaat jäässä siirryttiin nauttimaan Kaupinojan saunan lämmöistä – vaikkakin lämpö hipoi saunan lauteilla sataa astetta. Vastapainoksi saunojat uskaltautuivat myös pulahtamaan Näsijärven hyiseen avantoon. Iltaa jatkettiin myöhemmin rennon hengailun merkeissä Domus klubilla kera naposteltavien.

Ensimmäisen tapahtuman järjestämisestä ollaan siis selviydytty kohtuullisen kunniakkaasti. Paljon ollaan tapahtumien järjestämisestä jo opittu, mutta paljon on vielä myös oppimatta. Keväälle on tulossa sekä suunnitelmissa paljon jänniä tapahtumia, joten pysykää kaikki kuulolla ja osallistukaa mahdollisimman moneen! Tulevasta voidaan mainita Mentor goes KYYKKÄ, joka järjestetään lauantaina 9.2 Tampereen yliopiston Hervannan kampuksella ja jonne toivotaan mahdollisimman paljon innokkaita mentorlaisia kannustamaan meidän ihan omaa kyykkäjoukkuetta sekä hengaamaan muiden mentorlaisten kanssa. Fuksien lautapeli-illasta hurmioituneina tulossa olisi myös Pullaa & pelejä -lautapeli-ilta tiistaina 5.3, jonne on tulossa ajankohdan mukaisesti laskiaispullatarjoilu. Tästä tulee myöhemmin myös tapahtuma Facebookin puolelle.

Ja jos jollekulle tulee mieleen hyviä vinkkejä ja tapahtumatoiveita tai -ideoita, tulkaa ehdottomasti nykäisemään hihasta tai laittakaa vaikka sähköpostia meille osoitteeseen mentorinvaparit@gmail.com!

Oikein hyvää alkanutta vuotta 2019 kaikille ja nähdään tapahtumissa!

Terveisin,

uudet vaparinne Emma, Ilona, Andi ja Tilda