Blogi

Uncategorized

Fuksien orientaatioviikon ohjelma

Opintojen alku ja fuksien orientaatioviikko ovat aivan nurkan takana, ja alle kokosimmekin fukseja varten kootun ohjelman orientaatioviikon ajalta.

Kohta mennään!

sunnuntai 18.8.  

 • klo 18 Ensitreffit Sorsapuistossa
  Tapaaminen Tampere-talon edessä, josta siirrytään Sorsapuistoon (tutustumista ja pientä ohjelmaa luvasssa)
  Sorsapuistosta jatketaan iltaa Jack the Roosteriin Koskipuiston kupeeseen

maanantai 19.8. 

 • klo 9.15 Kahvittelua Sorsapuistossa 
 • klo 10 Yliopiston ohjelmaa, Päätalon luentosali A1 
 • klo 12 Lounas tuutoreiden kanssa tuutorryhmittäin (ryhmät ilmoitetaan yliopiston infotilaisuudessa) 
 • klo 13 Kampuskierros tuutorryhmittäin 
 • klo 14 Speed Friending, Bar Passion (Tullikamarin aukio 1), jossa ilta jatkuu vapaamuotoisesti 

tiistai 20.8. 

keskiviikko 21.8.

torstai 22.8. 

 • klo 10 Yliopiston ohjelmaa (digipalvelut), Päätalon juhlasali
 • klo 11 Lounas tuutoreiden kanssa
 • klo 12 KM-opiskelijoiden info, Päätalon luentosali A1
 • klo 12 KK-opiskelijoiden HOPS-ryhmien tapaaminen
 • klo 14 KM-opiskelijoiden HOPS-ryhmien tapaaminen
 • klo 11-16 Haalareiden sovitusta, Edu’s Cafe (maisterit klo 11-12 ja kandit klo 14-16)

perjantai 23.8.

tiistai 27.8. 

keskiviikko 28.8.

 • klo 11 Lounas tuutoreiden kanssa
 • klo 12 Mentor & TREY –info (infoa tapahtumasta tulossa myöhemmin)

torstai 29.8.

Mainokset
Uncategorized

Mentorin Wappu 2019

Mentorin vuoden 2019 Wappu on selätetty ja nyt on hyvä aika muistella, mitä kaikkea tämä wappu piti sisällään.

Wappu aloitettiin jo 15.4. huikeilla pre-colours sitseillä Skiltan ja Indecsin kanssa Tampereen pursiseuralla. Ilta koostui hyvästä menosta ja poikkitieteellisestä seurasta. Sitsien jälkeen värikästä menoa jatkettiin Ilonassa varsinaisessa Colours-tapahtumassa.

Sunnuntaina 21.4. ohjelmassa oli perinteinen Hervanta excu, jossa Mentor lähti valloittamaan Hervannan kampusta. Ohjelmaan kuului kampuskierros teekkarioppaiden johdolla sekä piknik aurinkoisessa säässä kuunnellen Wappuradio LIVEä.

WMR eli Wappumättörundi järjestettiin 23.4. yhdessä muiden EDUn ainejärjestöjen kanssa. Wappumättörundilla opiskelijat keräsivät passeihinsa leimoja Tampereen kahviloista. Myös Mentor piti omaa pistettään Virran Edu’s caféssa. Suoritetusta kierroksesta ansaittiin herkullisen näköinen haalarimerkki! Tapahtuman jatkopaikkana toimi saunaravintola KUUMA, joka oli myös kierroksen maalipaikka. Aurinkoista iltaa oli mukava jäädä viettämään KUUMAN terassille.

Keskiviikkona 24.4. oli luvassa Särkän Märkä. Edellisistä vuosista poiketen saimme nauttia huvittelusta aurinkoisessa ja lähes helteisessä säässä. Meno oli mitä mahtavin ja hurjimmatkin laitteet uskallettiin selättää pitkistä jonoista huolimatta. Illansuussa bussit lähtivät Särkänniemestä kohti keskustaa ja jatkopaikkoja, jossa ilta jatkui vielä myöhälle yöhön.

Torstaina wapun tapahtumaputki jatkui edelleen, sillä luvassa oli Kolmioetkot SOS ry:n kanssa. Tapahtuma järjestettiin Pienteollisuustalolla TREYn tiloissa. Ohjelmassa oli muun muassa beer pongia ja tarjolla tietysti mentorboolia sekä muuta pientä naposteltavaa. Yhteisen illanvieton jälkeen halukkaat siirtyivät jatkamaan iltaa Kolmioille.

Lauantaina 27.4. oli luvassa munkkibileet TOASin Markuksentorin tiloissa. Tapahtumassa oli tarjolla oli nimensä mukaisesti munkkeja sekä kotitekoista simaa, jotka molemmat kävivät hyvin kaupaksi mentoreille. Ohjelmassa oli rentoa yhteistä hengailua.

Wappu huipentui Mentorin pääpäivän tapahtumaan 30.4., jolloin Mentor kokoontui viettämään Wappua Svenska Klubbenille. Illan teema oli kotibileet ja ohjelmassa olikin teeman mukaisesti esimerkiksi pullonpyöritystä, beer pongia, twisteriä sekä tietysti Mentor-peli. Tarjolla oli itsetehtyä pitsaa sekä muuta pientä suolaista ja makeaa naposteltavaa…ja tietysti Mentorboolia. Tapahtumasta sai myös Mentorin Wappu -haalarimerkin koristamaan haalareita.

Toukokuu aloitettiin yhdessä mentoreiden kanssa Wappupiknikillä 1.5. Koskipuistossa. Piknik huipentui teekkareiden pulahdukseen, jota oli ilo seurata aurinkoisessa säässä . Illalla moni lähti vielä lopettelemaan wappua wapunkaatoon. Vaikka toisaalta, eihän wappu lopu koskaan.

Näiden tapahtumien lisäksi Mentoreita osallistui myös moniin muihin wapun tapahtumiin. Esimerkiksi TREYn wappukalenteri tarjosi innokkaimmille wapun juhlijoille erilaisia tapahtumia joka päivä koko kahden viikon ajan. Voimme myös ylpeästi todeta, että kaksi mentoria onnistui suorittamaan Teemunkierroksen Emäteemun 2019 -tittelin.

Wappu Waparinne kiittävät tästä wapusta, toivottavat kaikille aurinkoista kesää ja odottavat innolla ensi syksyä!

-WappuWaparit

Uncategorized

Edunvalvontatiimin tervehdys

Moikka kaikki mentorlaiset ja muut ainejärjestöstä kiinnostuneet!

Seuraavaksi olisi vuorossa mystisen ja laajan edunvalvontasektorin esittely ja tiivistys sektorin toiminnasta kuluneen kevään aikana. Sektorin kokoonpano on muuttunut hieman vuoden alusta eli Jenna Rantanen siirtyi Mentorin edunvalvonnasta TREYn kopovastaavaksi, minkä seurauksena uudeksi edunvalvonnan toimihenkilöksi valittiin Eeva Leskinen. Eevan esittelyn löydät tämän postauksen lopusta. Viestintävastaavan kanssa päätettiin myös sisällyttää edunvalvontainfo (entinen Kopossa kopisee) osaksi viestintävastaavan lähettämää viikokirjettä. Näiden muutosten lisäksi ympäristövastaavuus on siirtynyt edunvalvontavastaavalle.

Mentor ry:n edunvalvontasektoriin kuuluu siis koulutuspolitiikasta (kopo), sosiaalipolitiikasta (sopo) ja ympäristöasioista huolehtiminen, niistä tiedottaminen ja mahdollinen muu toiminta, kuten aihepiireihin liittyvien tapahtumien järjestäminen. Nyt keväällä 2019 edunvalvontavastaava on tiedottanut edunvalvontasektorin tapahtumista, järjestänyt yhdessä EDUn muiden ainejärjestöjen kanssa esimerkiksi vaalitapahtuman eduskuntavaalien yhteyteen, ensi viikolla järjestettävän hyvinvointi-workshopin yhdessä Nyyti ry:n kanssa sekä vuotuisen hyvinvointikyselyn (julkaistaan ma 6.5).

Edunvalvontasektorin on hyvä pysyä kartalla yliopiston toiminnasta, joten pestin edustaja osallistuu puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan kanssa myös esimerkiksi tiedekunnan johdon kuukausittaisiin tapaamisiin sekä ylioppilaskunnan (TREY) järjestämiin, usein koulutuspoliittisiin, tilaisuuksiin. Yliopistossa toimii lukuisia eri hallinnon tasoja ja työryhmiä, joihin haetaan aktiivisesti myös opiskelijaedustajia mukaan. Tänä vuonna edunvalvontavastaava toimii myös yhtenä hallopedina eli hallinnon opiskelijaedustajana Kasvatuksen ja kulttuurin tiedekuntaneuvostossa. Kokoukset järjestetään kerran kuussa ja niihin valmistaudutaan lukemalla esityslista ennakkoon. Usein tiedekunnan hallopedit tapaavat ennen kokousta ja muodostavat jonkinlaisia kannanottoja edustaen opiskelijoiden näkökulmaa.

Halloped-pesti vaatii kiinnostusta opiskelijoiden oikeuksiin ja yliopiston toimintaan liittyen mutta muut tarvittavat taidot opitaan vain kokoustamalla, kuuntelemalla ja keskustelemalla. Lisätietoa hallinnon toimielimistä ja halloped- tehtävistä löytyy täältä.

Yhdessä tämän kevään kokouksessa esimerkiksi ehdotettiin ELOKAS-sisäänottokiintiön pienentämistä entisestään (n.45 opiskelijaa/vuosi) erityisesti koe- ja todistuskiintiöstä (muita kiintiöitä ovat esim. siirtohaku ja avoimen väylä), minkä seurauksena edunvalvontavastaava ja puheenjohtaja tekivät ainejärjestön kannanoton vedoten esimerkiksi yhdenvertaisuuteen ja alan kasvavaan tarpeeseen uudistuvilla työmarkkinoilla konsultoiden myös alan ammattijärjestö Speciaa. Opiskelijoiden aktiivisella reagoinnilla pystyttiin kaatamaan ehdotus ja pitämään kiintiö ennallaan.  On siis erittäin tärkeää, että opiskelijat osallistuvat päätöksentekoon, jotta opiskelijoiden etu ja arvomaailma tulisi kuulluksi kaikissa päättävissä elimissä.

Edunvalvontasektoriin voi olla yhteydessä missä vaan sektorin aihepiireihin liittyvissä asioissa. Yleisimmät yhteydenotot liittyvät kurssien suorittamiseen tai hyväksilukuun liittyviin ongelmiin mutta sektori on laaja, joten olisi mukavaa, jos esimerkiksi ympäristö- tai hyvinvointisektori näkyisivät aktiivisemmin ainejärjestön arjessa. Yhteyttä voi siis ottaa myös silloin, jos mielessä on jokin hyvä idea tai kehityskohta tai haluaisit osallistua jonkin sektorin alueen kehittämiseen.

Vuonna 2019 edunvalvontavastaavana toimii Heidi Riikonen (heidi.m.riikonen[at]tuni.fi) ja uusi edunvalvontatoimihenkilö Eeva Leskinen (eeva.leskinen[at]tuni.fi). Heidin esittelyn löydät täältä ja Eevan esittelyn tämän tekstin alta.

Mukavaa loppukevättä ja rentouttavaa kesää!

Heidi ja Eeva

Heippa!
Mä oon Eeva, Mentorin uusi edunvalvonnan toimihenkilö. Mun toimenkuva keskittyy enemmän koulutuspolitiikkaan ja oonkin tosi innoissani, että pääsen jälleen kopoilemaan sekä järjestötoimintaan mukaan. Tällä hetkellä opiskelen kolmatta vuotta kasvatustieteitä, tosin vasta ensimmäistä vuotta täällä Tampereen yliopistossa. Vapaa-ajalla tykkään liikkua ja viettää aikaa kavereiden kanssa. Jos sulla tulee mitään mieleen edunvalvontaan tai koulutuspolitiikkaa liittyen, voit olla myös yhteydessä muhun!

Uncategorized

Korvapuusteja ja kansainvälisyyttä

Kevätauringon lämmittäessä ja Wapun kolkutellessa ovelle onkin mitä mainioin aika luoda katse kuluneeseen vuoteen ja EDUn kansainvälisyyssektorin kevääseen. Kevätlukukauteen on mahtunut niin kv-tuutorointia kuin monenlaista tapahtumaakin. Tiedekunnassamme kv-tuutorointi ja muu kansainvälisyystoiminta järjestetään yhteisesti koko EDUn kesken, ja EDUn kv-sektori aloittikin alkuvuodesta aiempaa suurempana, kun kv-toimintaan lähti mukaan myös Kasvo ry:n ja TamAus ry:n edustajat. Tällä hetkellä painamme duunia kuuden hengen voimin aiemman kolmen sijasta, ja pyrimmekin kehittämään EDUn kv-toimintaa tänä vuonna reippaasti eteenpäin huipputiimin voimin.

EDU sai tänä keväänä jälleen kasan mahtavia vaihtareita, ja kv:n vuosi alkoikin tammikuussa saapuneiden vaihtareiden tuutoroinnilla. Kv-tuutorit ovat korvaamaton apu toisesta maasta tulevalle opiskelijalle, ja olikin ilo nähdä, miten moni edulainen lähti talven kv-tuutorointiin mukaan. Talven edetessä helmikuussa International Café toi jo toista kertaa yhteen kasvatustieteilijöitä yli ainejärjestö- ja kansallisuusrajojen. Kasvo ry:n tarjoamien herkkujen sekä kahvin ja teen äärellä pelailtiin lautapelejä ja tutustuttiin kv-koordinaattori Sari Hyttisen johdolla tiedekunnan vaihtomahdollisuuksiin.

Kv-tuutorit ideoivat ja toteuttivat tänä keväänä kolme koko EDUlle suunnattua tapahtumaa, ja onkin ollut ihanaa nähdä, miten aktiivisesti kv-tuutorit ovat lähteneet mukaan toimintaan myös ensimmäisten tuutorointiviikkojen jälkeen. Ensimmäinen tapahtuma oli EDUn yhteinen lautapeli-ilta Telakalla. Vaikka osallistujamäärä ei päätä huimannut, oli tunnelma sitäkin parempi. Viimeistään Cards Against Muggles-peli rikkoi ujonkin suomalaisen jään, ja naurua ei illasta puuttunut.

EDUn korvapuusti-illassa kv-opiskelijat pääsivät suomalaisten avustuksella leipomaan perinteisiä suomalaisia korvapuusteja

Huhtikuun alussa kv-tuutorit järjestivät EDUn korvapuusti-illan, joka keräsi suomalaisia opiskelijoita ja kv-opiskelijoita jopa Hervannan kampukselta asti Ninansammon kerhohuoneelle tutustumaan korvapuustien leivonnan saloihin. Ilta sujui mukavasti leipomisen ja uusiin tyyppeihin tutustumisen merkeissä, ja Ninasammon pienehkö kerhohuone täyttyikin mukavasta tunnelmasta sekä vastaleivotun korvapuustin tuoksusta.

Metsäretkellä Niihaman majalle nautittiin kahvia, mehua ja nuotiolla grillattuja makkaroita

Perjantaina starttasi EDUn kv-kevään viimeinen yhteinen tapahtuma: iltapäiväretki Niihaman majalle. Retki alkoi yliopistolta, josta lähdimme yhdessä kohti Niihaman majaa. Lyhyen bussimatkan ja kävelyn jälkeen saavuimme päämääräämme, jossa grillasimme nuotion ääressä makkaroita, sekä nautimme keväisestä luonnosta sekä mielenkiintoisista keskusteluista. Rentouttavan iltapäivän kruunasi vaahtokarkkien grillaus ja uusiin tyyppeihin tutustuminen.

Kv-toiminnassa olen päässyt tutustumaan samanhenkisiin suomalaisiin opiskelijoihin sekä mahtaviin tyyppeihin eri puolilta maailmaa. Voinkin todella lämpimästi suositella toimintaan mukaan lähtemistä ja kv-opiskelijoihin tutustumista, vaikka englannin puhuminen vähän jännittäisikin. Eli rohkeasti vain mukaan tapahtumiin ja vaikka ensi talven kv-tuutorointiin. Kysymyksiä kv-juttuihin liittyen tai esimerkiksi tapahtumaideoita voi laittaa minulle sähköpostilla (iina.makela@tuni.fi).

Tällä hetkellä kv-sektorin katseet suuntautuvat loppukesään ja uusien kv-opiskelijoiden tuutorointiin. Mutta ennen sitä muistetaan jokainen nauttia opiskelijan elämän parhaasta ajasta: Wapusta!

Terkuin,

Iina Mäkelä, Mentorin kansainvälisyysvastaava

Uncategorized

Mentorin työelämäexcu Helsinkiin

Viime viikon torstaina Mentor lähti aurinkoisena huhtikuun päivänä kohti Helsinkiä excuilun merkeissä, tarkoituksena pitää yhdessä AKK:n kanssa työelämäpäivä Helsingin keskustassa. Mentorilaiset saapuivat aamulla suurin osa yhteislähdön kautta Helsinkiin ja tämän jälkeen yhdessä Helsingissä siirtyen ensin Specia Hubiin Specian koulutettavaksi ja myöhemmin vierailulle xEdulle.

Aamu siis alkoi pienen purtavan ja Specian henkilöbrändäys-koulutuksen merkeissä Speciahubissa yhdessä Aikuiskasvatuksen killan kanssa. Alli Alho oli kertomassa meille vinkkejä itsensä brändäykseen ja koulutuksen aikana käytiin paljon läpi itsensä brändäämisestä sosiaalisessa mediassa sekä kirjoittaen paperille omia vahvuuksia sekä mietteitä siitä, missä haluaisi itsensä tulevaisuudessa nähdä. Aamun aikana myös käytiin yhdessä keskustelua pöytäkunnittain, jonka aikana pääsi jakamaan ajatuksiaan myös muille kasviksille.

Specian koulutuksen jälkeen siirryimme yhdessä Helsingin yliopistolle, tarkemmin ottaen Siltavuorenpenkereelle nauttimaan opiskelijahintaista lounasta. Ruokailun jälkeen nautimme hetken raittiista ulkoilmasta yhdessä ja lisäksi AKK näytti heidän tilojaan Siltavuorenpenkereellä. Lounastauon jälkeen oli aika siirtyä kohti xEdua.

Koko excuporukka yhdessä Siltavuorenpenkereellä. Kiitos AKK, että otitte meidät mukaan!

xEdu on siis startup yritysten ikään kuin kiihdytin, jonka tavoitteena on auttaa pedagogiikkaan keskittyvien startuppien toimintaa vauhtiin. Ideana on tarjota laaja-alaista apua, valmennusta, mentorointia ja testausympäristöjä startup-yrityksille. xEduun voi hakea mukaan kaksi kertaa vuodessa ja xEdulla onkin tällä hetkellä monta startuppia mukana toiminnassaan. Meille myös kerrottiin mielenkiintoinen informaatio liittyen tämänlaisiin startup-kiihdyttimiin. Tullessamme xEdulle komeili eteisessä iso puhallettu yksisarvinen ja myöhemmin saimmekin tietää, että yksisarvinen kuvastaa startup – skenessä yritystä, joka on arvoltaan yli miljardin. Miksi tätä sitten kuvataan yksisarvisella? Syy on se, että yksisarviset ovat harvinaisia ja samoin ovat myös yli miljardinn arvoiset startup kiihdyttimet. Tämän takia yksisarvinen on parhaiten edistyneiden startup-kiihdyttimien tunnus.

Pääsimme myös tutustumaan vierailun aikana muutamaan Startup – yritykseen sekä kuulemaan heidän toiminnastaan. Meille esiteltiin ensimmäisenä TinyApp, jonka ideana on luoda alusta varhaiskasvatuksen opettajille lasten henkilökohtaisten suunnitelmien tekemiseen. Lisäksi TinyAppin luoma alusta tarjoaa viestintäkanavan vanhemman ja opettajan välille. Seuraavaksi siirryimme Mightifier nimiseen startup-yritykseen, jonka ideana oli parantaa opettajien ja oppilaiden hyvinvointia kouluissa. Mightifierin sovelluksella oppilaat voivat antaa toisilleen positiivista palautetta ja täten parantaa omaa itsetuntoaan, vähentää kiusaamista sekä kehittää oppimistuloksia. Viimeisenä siirryimme startup-yritykseen, jonka nimi oli Seppo. Seppo tarjoaa oppimisalustan oppilaille. Tämän oppimisalustan pystyy rakentamaan projektiluontoisia karttoja ja Seppo perustuukin hyvin vahvasti ilmiöoppimiseen. Sepon kautta opettajat siis pystyvät luomaan oppimispelejä. Sepon toimitusjohtaja myös vinkkasi meille, että mikäli joku on kiinnostunut kandin tai gradun tekemisestä heidän kanssaan se on hyvinkin mahdollista ja silloin tulisi kontaktoida Sepon työntekijöitä oman idean kanssa.

Startup-kierros antoi varmasti uutta näkökulmaa jokaiselle osallistujalle, sillä harvemmin ehkä tulee ajateltua, että myöskin koulutus voi liittyä vahvasti kaupalliseen startup-maailmaan. Minkään meille esitettyjen startupien tarkoituksena ei kuitenkaan ollut rahastaa oppilaita vaan opettajat tai kunnat maksavat niiden käytöstä omista määrärahoistaan, mikä edistää edelleen koulutuksen maksuttomuutta.

Uncategorized

Mentorin the Wappukalenteri 2019

Halojatahalloo täällä vaparit taas rairai Wapputunnelmissa!

Wappuun on aikaa enää viikko, joten tässä vielä kokoava lista tapahtumista. Lisäksi linkkaamme alle Treyn wappukalenterin ja haastamme samalla Mentorilaiset osallistumaan Teemunkierrokseen. 

Tärkeimpänä kaikista, muistakaa ostaa lippunne Wappuaaton bileisiin alla löytyvästä linkistä, muuten jäävät koko Mentorin koolle keräävät Wapunkruunajaiset välistä, ja se jos mikä olisi kovin valitettavaa.
https://kide.app/events/3507f14b-6fa9-4a50-841f-455628f7116d

Maanantai 15.4. 

Pre-Colours sitsit 

Wappu rykäistään käyntiin 15.4. Pre-Colours Wappusitseillä yhdessä Skillan ja Indecsin kanssa. Luonnollisesti teemana toimii värien kirjo, joten lähde nauttimaan vapusta ja sen kaikista väreistä sekä luomaan vielä vähän lisää uusia kaverisuhteita. Saat siis antaa mielikuvituksesi laukata ja tulla paikalle päälläsi mahtavin ja värikkäin luomus, minkä vain ikinä keksit. Sitsit järjestetään 15.4 klo 18:00 alkaen Pursiseura ry:n tiloissa osoitteessa Kekkosenkatu 10. Ja tästä jatkoina toimivat luonnollisesti Colours bileet, joten hommaathan lippusi sinne Tampin paljastuksen yhteydessä ajoissa!

MITÄ? PreColours-sitsit 
MISSÄ? Kekkosenkatu 10 
MILLOIN? 15.4 
MIKSI? KOSKA WAPPU 

Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/2097482826965545/

Sunnuntai 21.4. 

Hervanta-excu 

Tampereen kaakkoisimman kampuksen tiloja ja syövereitä teille esittelee ihka oikea, käsin kosketeltava teekkari! Tämän hurmaavan tupsulakin lisäksi henkisenä tukena ja ihmiskilpinä teille toimivat Elina ja Miikka, jotka ovat selvinneet viekkaudella ja nokkeluudella lukuisista reissuista yli kanjonin.  
Otamme mukaan pressun, jotta voimme levätä ja viettää piknikkiä etunurtsilla sekä nauttia Wappuradio LIVE!:n (klo 13-18) huikeista bändeistä ja mitä sydäntä lämmittävimmästä tunnelmasta. Noin kello 15 halukkaat siirtyvät tekkarioppaamme johdolla kampuskierrokselle. Tarjolla on siis eksklusiivinen tilaisuus päästä vierailemaan Hervannan kampuksen kiltahuoneilla, jotka ovat teekkarikulttuurin sydän! Iltaa jatketaan seurueen toiveiden mukaan. 
Liity päivän aikana joukkoon kun kerkiät, ottamalla yhteyttä lähemmin ilmoitettaviin matkanjohtajien yhteystietoihin tai tänne eventtiin! 
 
Mukaan kannattaa napata säänmukainen vaatetus, jokin parhaakseen katsoma wappuasustus (esimerkiksi haalarit!) sekä wappuisa tunnelma! 

Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/304134006944931/ 
 
Wappuradio LIVE!:n tapahtuma: https://www.facebook.com/events/307138966640685/ 

MITÄ?: Mentorin perinteinen Wapun Hervantaexcu vuosimallia 2019: Wappuradio LIVE! ulkoilmakonsertti sekä kampuskierros kiltahuoneille 
MISSÄ?: Etunurtsi, Hervannan kampus; Korkeakoulunkatu 10 (Bussit 3, 20, 6, 24, 38 ja 65) 
MILLOIN?: sunnuntaina 21.4. klo 13 alkaen 
MIKSI?!: Koska Suomen Wappu on kauneimmillaan Hervannassa 

Tiistai 23.4. 

WappuMättöRundi 

Wapun makein tapahtuma, WappuMättöRundi, on täällä taas kaikille opiskeleville herkkupepuille! Kerää siis kaverisi kasaan ja lähtekää vetämään Wapun kovin sokerihumala kiertämällä kahviloita ja herkuttelemalla. Mättäminen on opiskelijaystävällistä, sillä kahvilat tarjoavat suussasulavia tarjouksia. Tule syömään itsellesi Wapun paras morkkis! 
 
Rundille osallistuvat ansaitsevat suorituksestaan haalarimerkin – ensikertalaiset suloisen NamiMuffinssin ja toista kertaa osallistuvat herkullisen MättöMuffinssin. Kolmatta kertaa kiertävät saavat palkinnoksi sokerioveristään mahtavan DiabetesMuffinsin. Tänä vuonna lisätään panoksia GoodnessGracious-Muffinsilla, jonka saa kun on kiertämässä rundia neljättä kertaa! 
 
Ensimmäistä merkkiä suorittavat keräävät kuusi (6) leimaa passiinsa ja toista kertaa osallistuvat, Mättömuffinssin tavoittelijat haastetaan kahdeksan (8) leiman keräämiseen ja kolmatta kertaa sokeriövereissä olevat havittelevat DiaebetMuffinssia yhdentoista (11) leiman keräämisellä. Jättipotin, eli GoodnessGracious-Muffinssin saa myöskin yhdentoista (11) leiman keräämisellä. 
 
Muistathan ommella edellisten vuosien merkit haalareihisi! Vain niitä näyttämällä voit saada seuraavan vuoden merkin itsellesi suoritettuasi kierroksen hyväksytysti. 
 
Rundipassi kustantaa vain viisi euroa! Liput tulevat myyntiin Kide.appiin perjantaina 5.4. klo 12 http://tinyurl.com/wmr19  
 
MITÄ: kahvilakierros  
MISSÄ: yliopiston läheisyydessä, keskustassa 
MILLOIN: ti 23.4.2019 
MITÄ MAKSAA: rundipassi 5€ + herkkukulut 
KENELLE: KAIKKI opiskelijat 
LIPUT: http://tinyurl.com/wmr19 alkaen pe 5.4. klo 12 
 
Tiistaina saat lippua vastaan passin, jossa on ilmoitettu kahviloiden ja muiden pisteiden tarjoukset, kartta, jossa on tarkemmat sijainnit sekä muistutukset vaadittavista leimamääristä. Tapahtuman aloitus- ja lopetuspaikkana toimii Virta-rakennuksen 1. kerroksen aula.  
 
Tapahtuma alkaa porrastetusti klo 12.00 ja päättyy kello 19.00. Lippuja myydään neljällä eri lähdöllä klo 12.00, 12.30, 13.00 ja 13.30. Voit kuitenkin lähteä liikkeelle myös myöhemmin kuin lippuusi merkittynä aikana.
Kerättyäsi lippuusi vaadittavat leimat (6, 8, tai 11), palaa takaisin aloituspaikkaan. Täytettyä passia vastaan saat palkinnoksi upean haalarimerkin!

Facebook-tapahtuma:https://www.facebook.com/events/645432969239953/?ti=icl

Tiistai 23.4. 

Mentorin Wappukahvila 

Mentorin Wappukahvila järjestetään 23.4. klo 12-19 Tampereen yliopiston Virta-rakennuksen 3. kerroksen Edu’s Cafessa! Tule paikalle maistelemaan herkkuja ja juomaan kupponen kuumaa ystäviesi kanssa! Olemme huomioineet kahvilan tarjonnassa kaikenlaiset herkuttelijat, sillä tarjolla on niin vegaanista kuin gluteenitontakin suupalaa muiden vaihtoehtojen lisäksi.
Maksuna käy käteinen sekä Mobilepay.
 
PS! Olemme myös yksi WappuMättöRundin suorituspisteistä. 

Facebook-tapahtuma:https://www.facebook.com/events/2208869789378805/?active_tab=about

Keskiviikko 24.4. 

Mentor goes Särkän Märkä 

Mentor järjestää kokoontumisen klo 17 Särkänniemen pääportilla, josta omppuhaalarit voivat lähteä porukalla uhmaamaan korkeuksia. Särkänniemeen pääsee helpoiten keskustan suunnasta bussilla numero 3. Ilta jatkuu myöhemmin jatkopaikoissa ympäri Tamperetta. 
 
Huomaathan, että lippu tulee vaihtaa rannekkeeseen. Tämä onnistuu tapahtumapäivänä Feel Vegasissa klo 10.00-16.00 (Hämeenkatu 10) ja Särkänniemessa klo 16.00-20.00 (Laiturinkatu 1). Vaihtamalla lipun ennakkoon, nopeutat pääsyäsi huvittelemaan.
 
Mikäli jokin jäi vielä kaivertamaan mieltä, tässä linkki Särkän Märän omaan facebookiin, sekä Särkän Märän nettisivuille: 
 
www.facebook.com/sarkanmarka 
http://www.sarkanmarka.fi/ 
 
MITÄ? Mentor goes Särkän Märkä 2019 
MISSÄ? Särkänniemen huvipuisto, tapaaminen pääportilla klo 17 
MILLOIN? Keskiviikkona 24.4.2019 

Facebook-tapahtuma:https://www.facebook.com/events/403258887143708/

Torstai 25.4. 

Wapun kolmioetkot 

SOS ry ja Mentor ry yhdistää voimansa ja suuntaa kohti Kolmioita, kuitenkin ensin etkoilemalla. Luvassa Beer Pong -turnaus ja maankuulua Mentor-boolia! Teemana meillä on Wappu, mutta sonnustautua saa myös Kolmioiden teeman mukaisesti. Muistakaa kuitenkin ostaa Kolmiolippunne 15.4. kun ne myyntiin pamahtavat (laitamme myös tapahtumaan infoa lipunmyynnistä)! Tapahtumaan olet myös tervetullut, vaikka et tulisi Kolmioille. Janoisimmat ottakoot omat pullonsa mukaan, varsinkin jos koet itsesi Beer Pong-guruksi. 

MITÄ/WHAT?: Kolmio preparty Mentor ry. & SOS ry. 
MISSÄ/WHERE?: Domus-klubi 
MILLOIN/WHEN?: 25.4. at 18:00 

Facebook-tapahtuma:https://www.facebook.com/events/2345319835745911/

Lauantai 27.4. 

Wappumunkkeja Mentorille 

Koska Wappu ei ole Wappu ei ole ilman munkkeja, juhlitkaamme näitä ihanuuksia jälleen kerran Mentorin upeaakin upeimmissa Munkkibileissä. Mentor tarjoaa munkit ja siman, sinun ei tarvitse tuoda mukanasi muuta kuin itsesi ja makeannälän. Aloitamme klo 14, mutta paikalle saa tulla koska tahansa päivän mittaan, kun hyvältä tuntuu. 
 
Tapahtuma on alkoholiton. Mentorin Tapahtumissa noudatetaan turvallisen tilan periaatteita. 
 
Mitä: Mentorin Loisteliaat Munkkibileet 
Missä: TOAS Markuksentori, kerhohuone, Tammelan puistokatu 14-16, 33100 TAMPERE 
Milloin: Lauantaina 27.4. Klo 14-19 
Miksi: Koska MUNKIT FTW! 

Facebook-tapahtuma:https://www.facebook.com/events/574559423019962/

Tiistai 30.4. 

Mentorin WAPPUKOTIBILEET 

Mentorin Wapun pääpäivä eli the WAPPUKOTIBILEET kruunaa koko Wapun vieton! Mentorilla on #käty, joten ota mukaan oma pullo, koska Nu ska vi baila! Tarjolla on tietenkin myös Mentor-boolia ja nuoruusvuosien legendaaristen kotibileiden huumaa. Porukoiden lähdettyä Kanarialle, Svenska Klubben avaa meille ovensa Wapun odotetuimpana päivänä klo 18 eteenpäin. Teeman mukaan on sallittua pukeutua, tai olla pukeutumatta, kunhan tuot paikalle itsesi ja wappufiiliksen. Muuten pukukoodina haalarit ja lakki. Ohjelma tarkentuu sitä mukaa kun vapareiden lasi täyttyy. 
Tapahtuma on ensisijaisesti Mentorin jäsenille, mutta avec-lipulla mukaan mahtuu muutkin.  
 
Lipunmyynti tapahtuu kide.appin kautta, alkaen 27.3. klo 12:00!  
https://kide.app/events/3507f14b-6fa9-4a50-841f-455628f7116d 

Avec-lipun saat klikkaamalla oman ostosi yhteydessä toisen lipun (yht: 2 lippua/ostoskerta). Yhden lipun hinta on 7,60€ + palveluaksu. 
 
MITÄ?: WAPPUKOTIBILEET 
MISSÄ?: Svenska Klubben, Otavalankatu 9. 
MILLOIN?: 30.4. klo 18 
 
Ps. Mentorin tapahtumissa noudatamme turvallisen tilan periaatteita
Pps. Kuka soitti kytät????

Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/237229407098519/

Keskiviikko 1.5. 

Mentorin Wappupicnic 

Tänä Wappuna ei sada, kun Mentorit kokoontuvat Wappupiknikille Koskipuistoon! Kokoonnumme piknikille klo 12, mutta mukaan saa liittyä myöhemminkin. Mentor tarjoaa piknikeväät sekä rentoa hengailua, jolloin voidaan vetää hieman henkeä kuluneen wapun tohinoista. Koskipuistossa nähdään, kellä kestää wappukunto vappupäivään saakka (ja ehkä sen ylikin, koska wabu ei lobu). 
 
Mentorin tapahtumissa noudatetaan turvallisen tilan periaatetta. 
 
MITÄ? Mentorin Wappupiknik 
MISSÄ? Koskipuisto, Koskikatu 1 33100 Tampere 
MILLOIN? Keskiviikkona 1.5. Klo 12.00 eteenpäin 

Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/2576456015704704/


Lisää huikeaa Wappuohjelmaa, sekä Teemunkierroksen tapahtumat löydät seuraavasta osoitteesta: 

https://trey.fi/yhteiso/wappu/tapahtumat<
https://trey.fi/yhteiso/wappu/teemunkierros

SEURAA MYÖS METORIN WAPPUKALENTERIA FACEBOOKISSA:
https://www.facebook.com/events/734102033650589/


Kohta mennään!

Terkuin,
Weikeät Waparit 2019

Uncategorized

AIMO – Asiapitoiset iltamat Mentorin opiskelijoille

Helmikuun lopussa Mentor päätti osallistua Specian organisoimaan järjestöhaasteeseen. Tavoitteena oli luoda uudenlainen vetonaula palvelumuotoilua apuna käyttäen. Tiimiin lähti viisi osallistujaa ja maaliskuu on ollut hyvin intensiivinen järjestöhaasteen osalta. 

Maaliskuu alkoi tiimin yhteisellä tapaamisella, jota ennen jokainen tiimiläinen kävi webinaarikoulutuksen koskien palvelumuotoilua. Päätimme tiimillemme nimen Omena Golden ja lähdimme pohtimaan, mihin haluaisimme Mentorissa keskittyä ja mitä haluaisimme lähteä parantamaan. Tiimimme pohti monenlaisia vaihtoehtoja, mutta päällimmäisenä esiin nousi aikuisopiskelijat ja heidän osallistumisensa Mentorin järjestämiin tapahtumiin. Mietimme, että olisi mukavaa, jos saisimme aktivoitua aikuisopiskelijoitamme ja luotua jotain, joka saisi aikuisopiskelijammekin innostumaan osallistumaan Mentorin toimintaan, koska he jäävät usein sivuun. 

Lähdimme toteuttamaan ideaa käyttäjälähtöisesti palvelumuotoilun mukaisesti ja loimme aluksi kyselyn, joka koski erityisesti aikuisopiskelijoita ja keräsimme tarvittavaa informaatiota heiltä. Kysyimme muun muassa viestinnän tarpeellisuudesta sekä minkälaisiin tapahtumiin he haluaisivat osallistua. Saimme kiitettävän määrän vastauksia, jonka pohjalta lähdimme luomaan uutta tapahtumakonseptia.  

Palvelumuotoilun kautta syntyi uusi tapahtumakonsepti AIMO – Asiapitoiset iltamat mentorin opiskelijoille. AIMOn ideana on tuoda yhteen Mentorin opiskelijat ja painottaa aikuisopiskelijoiden mahdollisuutta osallistua tapahtumaan. Tapahtuma on avoin kaikille mentorilaisille, mutta siinä on painotettu aikuisopiskelijoiden mahdollisuutta osallistua sekä erityisesti kyselyssä ilmenneitä kiinnostuksen kohteita.  AIMOn brändikuvan alla näet myös palvelumuotoilun kautta syntyneen palvelupolun, jonka ideana on kuvastaa tapahtumaa kävijän näkökulmasta.

AIMOn tapahtumat tunnistat tästä brändistä.

AIMO tapahtuu noin 1-1,5kk välein. Tapahtuman päivä on pääsääntöisesti torstai ja se pyritään pitämään ilta-aikaan, tapahtuman paikka voi olla eri kuin edellisellä kerralla, mutta siitä informoidaan. Tapahtumasta pyritään informoimaan mahdollisuuksien mukaan aina kuukautta ennen ja AIMO:ssa keskusteltavat asiat vaihtelevat kuukausittain. Teemoina voi olla esimerkiksi opiskeluun liittyvät asiat, kuten ajankäyttö. Aiheena voi olla myös työelämä, hyvinvointi ja muut keskustelua herättävät aiheet. Tapahtuman ideana on saada aikaan keskustelua ja tapahtumassa saattaa olla alustuksena esimerkiksi webinaari tai puhuja, joka avaa keskustelun käsitellylle aiheelle.  Tapahtumaa organisoi Mentorin hallitus ja järjestäjä vaihtuu kuukausittain hallituksen sisältä. Toivomme, että AIMO vastaa aikuisopiskelijoiden tarpeeseen heille soveltuvasta tapahtumasisällöstä. 

Palvelupolku AIMOsta kävijän näkökulmasta

Koska sitten AIMOn ensimmäinen tapahtuma on? 

Ensimmäinen AIMO järjestetään 11.4. Virrassa luokkatilassa numero 120 klo. 17-19. Illan aiheena on ajankäyttö. Katsomme aluksi webinaarin alustamaan aihetta, jonka jälkeen aiheen pohjalta käydään keskustelua. Vaikka ensimmäinen AIMO tuleekin jo pian, toivotamme kaikki lämpimästi tervetulleeksi paikalle. Ensimmäisessä tapahtumassa on paikalla myös moni hallituslainen, joten tässä on hyvä hetki tulla tutustumaan Mentorin hallitukseen! 

Tulemme myös keräämään AIMOssa aina tapahtumaan osallistuneilta palautteen, jonka pohjalta pystymme jatkamaan tämän uuden tapahtumakonseptin kehittämistyötä. Omea Goldenin tiimi on päässyt sulkeltamaan palvelumuotoilun pariin ja meillä on tiiminä ollut hauskaa ja myös ilo sekä kunnia päästä tätä projektia toteuttamaan. Toivomme, että myös Mentorin jäsenistö pääsee lopputuloksesta nauttimaan!

Uncategorized

Fuksitirehtöörien tervehdys part 2

Tuutorvastaavat eli fuksitirehtöörit 2019
Andi ja Aurora

Kevät on lähtenyt mallikkaasti käyntiin ja nyt on tuutorvastaavien ja tuutoreiden aika päästä kunnolla hommiin! Tuutorvalinnat on tehty ja esittelyt heistä ovat nyt päivittyneet nettisivuille. Käyhän kurkkaamassa, millaisella porukalla tulevana syksynä tuutoroidaan! Pääset esittelyihin tästä linkistä: https://mentorblogi.wordpress.com/mentorin-tuutorit/. Tällä viikolla pidämme ensimmäisen kokouksen, jossa päästään jubaileen tulevasta keväästä ja syksystä. Tuutoroimassa meitä on tänä vuonna yhteensä 14, ja loistava porukka ollaan kyllä saatu kasaan, fuksit tulee olemaan hyvissä käsissä!

Tähän mennessä ollaan ehditty tehdä yhteistyötä TaUn muiden tuutorvastaavien ja TREYn kanssa. Ollaan yhdessä rakentamassa yhtä yhteistä yliopistoyhteisöä nyt korkeakoulujen yhdistyttyä, ja tänä vuonna keskeisimpiä teemoja onkin yhteisöllisyys ja yhdenvertaisuus. Tarkoituksemme on luoda tuleville fukseille turvallinen yhteisö, ja auttaa heitä opintojensa alussa uudessa yliopistossa. Päivitimme viime viikolla blogiin tärkeitä päivämääriä ja hyödyllisiä infoja hakijoille, joten jos olet kiinnostunut elokkaasta, kannattaa käydä tsekkaamassa edellinen postaus!

Keväällä toiminnassamme on tiedossa tuutortapaamisten lisäksi Korkeakouluopiskelijaksi Tampereelle -tapahtuma (KKOT) 14.5., jossa pääsemme juttelemaan elokkaasta kiinnostuneiden kanssa karkkikulhon äärellä. Lisäksi tänä vuonna ensimmäistä kertaa olemme toivottamassa tervetulleeksi yhteistyöyliopistomme Duquesnen yliopiston opiskelijoita tutustumaan opintosuuntaamme, ja toivomme yhteistyön jatkuvan tulevinakin vuosina!

Aurinkoista kevättä!

Mentorin fuksitirehtöörit 4.0
Andi & Ansku

Tuutorporukka 2019!
Uncategorized

Tuutorvastaavien terveiset ja vinkkejä uusille hakijoille

Hei sinä elokkaalle hakemisesta kiinnostunut! Tämän vuoden fuksitirehtöörit ajattelivat hieman kertoa hakujärjestelyistä ja omista kokemuksista liittyen hakuprosessiin ja esim. uudistuneeseen valintakokeeseen.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on 42383585_2220612134633891_556283717501321216_n.jpg

Tänä vuonna hakuaika korkeakouluopintoihin alkaa 20.3. ja päättyy 3.4. klo 15. Elokkaan pääsykoe on toukokuussa tiistaina 28.5. klo 12-16 keskustan kampuksella (salijaot ilmoitetaan viimeistään koetta edeltävänä iltana). Tarkempaa tietoa hausta ja opintosuunnastamme löydät yliopiston uudistuneilta sivuilta osoitteesta https://www.tuni.fi/fi/tule-opiskelemaan/elinikainen-oppiminen-ja-kasvatus-kasvatustieteiden-tutkinto-ohjelma#show-tutustu .

Ajattelimme kertoa omista kokemuksistamme liittyen uudistuneeseen pääsykokeeseen, joka oli viime keväänä ensimmäistä kertaa vasta koepaikalla jaettava aineisto etukäteen luettavan kirjallisuuden sijaan. Toinen meistä oli jo aiemmin käynyt kasvatustieteen perusopinnot, joten jonkinnäköistä käsitystä tieteellisen tekstin lukemisesta ja kirjoittamisesta oli jo karttunut. Suosittelemmekin kasvatustieteellisiin artikkeleihin tutustumista jo etukäteen, jotta niiden lukeminen olisi helpompaa, sillä valintakoe oli pääasiassa luetun ymmärtämistä. Myös ajankohtaisten uutisten seuraaminen on plussaa.

Aineistona oli viime vuonna pidempi artikkeli (n. 9 sivua) ja sivunmittainen nettilehti artikkeli. Tehtävät koostuivat käsitteen selityksistä ja parista esseevastauksesta. Vastaukset kannattaa pitää kompakteina ja informatiivisina, sillä vastaustilaa ei ole kovinkaan paljon, eikä viivojen yli saa mennä. Esseevastaukset ovat yleensä 1,5-2 sivua, joten melko tiiviit nekin. Artikkelit yleensä tukevat toisiaan, ja koe muodostuukin jonkin tietyn teeman ympärille (viime vuonna muistaaksemme uusliberalistinen koulutuspolitiikka). Viittauskäytänteiden osaamista ei luultavasti vaadita, mutta koemme hyödylliseksi niihin tutustumisen ja kokeessa mahdollisen käyttämisen, jotta voi osoittaa kokeen tarkistajille, että on jotenkin valmistautunut kokeeseen esim. lukemalla kasvatustieteellisiä artikkeleita.

Muutama esimerkki viittaustekniikasta:

Virtasen artikkelissa (Näin viittaat kasvatustieteellisiin artikkeleihin 2019) kerrotaan…

TAI

Kasvatustieteellisiin artikkeleihin viitataan kasvatustieteellisten artikkelien viittauskäytänteitä noudattaen (Virtanen 2019).

TAI (jos viittaus koskee koko edellistä kappaletta, ei vain yhtä virkettä:)

[Omin sanoin kirjoitettu kappale artikkelin pohjalta]. (Virtanen 2019.)

Ennen koetta kannattaa siis tutustua kasvatustieteellisiin artikkeleihin, jotta hahmottaa, miten tieteellistä tekstiä luetaan ja kirjoitetaan. Pääsykokeeseen osallistuvilta ei kuitenkaan oleteta valmista akateemista kirjoittamisosaamista. Tärkeintä kokeessa on olla kompakti ja informatiivinen, ja esseessä yleensä hyödyntäen artikkeleita tuoden jonkin oman näkemyksen perustellusti esiin. Esseevastaus ei siis ole pelkkää referoimista.

Me koimme, että aineistopohjainen koe sopi meille paremmin, kuin etukäteen luettavaan kirjallisuuteen ja sen ulkoa muistamiseen pohjautuva koe. Koimme, että kokeen aikana oppi jotain uutta, kun sai kulkea aineistojen kanssa käsikädessä, ja tarkistaa aina kun halusi, että puhui varmasti asiaa. Näin ei kuitenkaan kaikkien kohdalla ollut, ja jotkut toivoivatkin, että kokeeseen olisi saanut valmistautua etukäteen tiettyjen artikkelien kanssa. Monella oli myös tunne, että koe oli mennyt huonosti, mutta saivat kuitenkin kesäkuussa tiedon, että pääsivät sisään. Joten jos kokeen jälkeen on epätoivoinen olo, ei kannata lannistua, sillä kokeesi saattoi mennä paremmin kuin uskoitkaan! Lisäksi ainakin viime keväänä koesali oli aivan täynnä ja paniikki ehti iskeä, miten tulen olemaan yksi niistä 35 opiskelijasta, jotka otetaan sisään, kun kokeeseen osallistujia on niin paljon. On kuitenkin huomattu, että kokeet, joihin ei tarvitse valmistautua, vetävät yleensä porukkaa, jotka tulevat käymään kokeessa vain saadakseen kaksi pakollista pääsykoetta täyteen.

Perustimme Facebookiin ryhmän hakijoille, joka löytyy Elokas-hakijat 2019 -nimellä. Siellä fuksitirehtöörit päivittävät kevään mittaan tärkeitä asioita liittyen pääsykokeeseen, ja tuutoreilta voi kysyä kaikenlaista, olemme siellä teitä varten. Myös vertaistukea on varmasti muista hakijoista saatavilla! Linkki ryhmään: https://www.facebook.com/groups/2061203670637877/

TL;DR. Hakuaika 20.3.-3.4. klo 15 asti. Pääsykoe 28.5. klo 12-16 keskustan kampuksella. Aineistopohjainen koe luetun ymmärtämistä. Kannattaa lukea kasvatustieteellisiä artikkeleita ja seurata uutisia. FB Elokas-hakijat 2019. Elokkaan tuutorit tulevat myös olemaan pääsykoepäivänä paikan päällä tarjoamassa kokelaille pääsykoemehut. Tule tervehtimään!

Fuksitirehtöörit
Aurora ja Andi

Uncategorized

KYLMÄSOITTO WORKSHOP

Tällä viikolla oli ensimmäinen vuoden 2019 työelämätapahtuma, joka antoi meille vinkkejä työnhakuun ja erityisesti kylmäsoittoihin. Saimme vieraaksemme kasvatustieteen alumnin, Teuvo Moilasen. Hänellä on pitkä kokemus rekrytoinneista ja työnhakukoulutuksista. Teuvo piti meille parituntisen osallistavan workshopin.

Ensin kartoitettiin osallistujien aiempaa työnhakuhistoriaa ja kokemusten perusteella räätälöityi hetkessä meidän tarpeisiin sopiva koulutus.

Mikä se kylmäsoitto oikeastaan edes on? Soitat yritykseen ja tiedustelet, onko heillä tarvetta uudelle työntekijälle. Soitosta tulee ns. kylmä, kun soitat sellaiseen yritykseen, joka ei ole ilmoittanut työpaikkaa avoimeen hakuun.

Vaikka ko. yritys ei tarvitsisi juuri soittosi hetkellä uutta työvoimaa, soitosta jää vahvempi muistijälki rekrytoijalle kuin CV:n lukemisesta. Jätä tietosi puhelussa rekrytoijalle ja kerro kiinnostuksesta avoimia paikkoja kohtaa. Saattaa olla, että tarpeen tullen juuri sinun puhelusi muistetaan ja yritys ottaakin sinuun yhteyttä.

Kylmäsoittojen tekeminen vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä. Puheluita voi joutua tekemään paljon ja taustatyön tekeminen on aikaa vievää. Suurin osa työpaikoista kuitenkin on piilossa ja parhaimmat duunit löytyy usein vahingossa!

Jopa 80 % työpaikoista on piilotyöpaikkoja, joita ei ilmoiteta avoimeen hakuun. Rekrytointiprosessi on työlästä ja riskialtista myös työnantajalle, joten he mielellään hoitavat sen mahdollisimman helposti. Kylmäsoittojen avulla löydät nämä piilotetut työpaikat ja jäät rekrytoijan mieleen.

Vinkit toimivat parhaiten oman alan töihin hakemisessa. Kesätyönhaussa, harkitse tarkkaan kannattaako soittaminen. Lue työpaikkailmoitus huolella läpi ja toimi sen ohjeiden mukaan. Kesätyöhaku on suurten massojen rekrytoimista, joten yritysten on mahdotonta ehtiä vastaamaan kaikkien kysymyksiin ja jättämäsi ensivaikutelma soittamalla voi kääntyä tässä tilanteessa itseäsi vastaan.

Ensimmäinen ajatus kylmäsoitosta on jännittävä. Mutta useimmissa tapauksissa asiallinen, hyvin valmisteltu soitto kannattaa. Soittaminen saattaa poikia sinulle unelmiesi työn!

Muista nämä, kun tartut puhelimeen:

 • Olet ottanut selvää yrityksestä ennen soittoa
 • Mieti valmiiksi apukysymyksiä, mutta älä kysy asioita, jotka löydät googlehausta
 • Ole kohtelias ja selkeä
 • Mieti, mitä annettavaa sinulla on yritykselle ja tuo osaamisesi puhelussa esiin

terveisin työelämätiimi