Hakijoille

Hakemassa meille opiskelemaan? Täältä löydät hieman hyödyllistä tietoa!

Jos sinulla ilmenee hakemiseen tai muuhun Elokkaalla opiskelujen aloittamiseen liittyviä kysymyksiä tai huolenaiheita, ota rohkeasti yhteyttä tuutorvastaaviin, jotka tavoitat sähköpostilla osoitteesta mentortuutorit[at]gmail.com.

-Hakijoille on perinteisesti perustettu keväisin facebook-ryhmä ”Elokas-hakijat” jossa jaetaan ajatuksia hakuprosessista. Tuutorit tiedottavat ryhmästä, ja heihin kannattaa muutenkin olla yhteydessä jos kysyttävää ilmenee! Alaotsikosta ”Mentorin tuutorit” löydät tuutoreiden yhteystiedot.

-Valintakokeesta:

Elokkaan valintakoe on uudistunut vuodesta 2018 alkaen.

Valintakoe on aineistokoe, joka perustuu koetilaisuudessa jaettavaan aineistoon. Ennakkovalmistautumista vaativaa valintakoeaineistoa ei ole. Aineistokokeessa arvioidaan hakijan kykyä eritellä ja tulkita kasvatuksellisia, yhteiskunnallisia ja kulttuurisia ilmiöitä valintakoeaineistoon perustuen”.

Vaikka varsinaista ennakkomateriaalia ei siis ole, voi valintakokeeseen valmistautua oman harkinnan ja kiinnostuksen mukaan. Koska koe mittaa hakijan kykyä eritellä ja tulkita kasvatuksellisia, yhteiskunnallisia ja kulttuurisia ilmiöitä, on sinulle hyötyä jos et ole tällaisia teemoja käsittelevien tekstien parissa ensimmäistä kertaa valintakoetilanteessa. Valintakoeaineistoon voi siis valmistautua esimerkiksi lukemalla Kasvatus & Aika -lehden artikkeleita, lukemalla muita kasvatustieteellisiä artikkeleita tai vaikkapa seuraamalla uutisia. Kannattaa ottaa kasvatukselliset tekstit haltuun, ehkä etsiä jotain käsitteitä ja niihin vastauksia ja seurata kasvatukseen liittyvää uutisointia. Pidä silmät ja korvat auki ja mieti yhteiskunnallisia ilmiöitä sekä niiden liittymistä kasvatukseen!

-VALINTAKOEMEHUT! Mentorin tuutorit tarjoavat perinteisesti mehua ja keksejä ja sympatiaa valintakokeen ulkopuolella. Muista tulla jutulle!

Mainokset