Mentorin tuutorit

Mentorin tuutorit tavoitat tuutorvastaavien kautta: mentortuutorit[at]gmail.com

Aurora (fuksitirehtööri)

Moi, oon Aurora (tai Ansku, molempia nimiä käytän) ja aloitan toisen vuoteni elokkaalla nyt syksyllä. Oon 25-vuotias, ja tässä lukion ja yliopiston välillä tehnyt pääasiassa töitä, etsinyt itseäni, ja yrittänyt selvittää, mitä haluan elämälläni tehdä. Elokas tuntuu viimein oikealta paikalta, ja oon tosi iloinen, että löysin tieni tänne! Oon tässä muutaman viime vuoden aikana oppinut paljon itsestäni ja maailmasta, ja koenkin, että tämä aika opiskelujen välissä on ollut hyvin arvokasta oman ihmisenä kasvuni takia. Oon aikamoinen nörtti, harrastan larppausta aina kun ehdin, ja rakastan katsoa sarjoja (look these up: Stranger Things, Big Little Lies) ja lukee kirjoja ja analysoida niitä ja jutella niistä (ikuiset lempparit Harry Potterit ja The Raven Cycle!). Harrastan astangajoogaa, tykkään leipoa, ja oon hyvä kasvattamaan avokadoja siemenestä asti. Toivottavasti kesä sujuu mallikkaasti, nähdään elokuussa!


Hei Sinä tuleva elokas-opiskelija! Olen Andi, juuri ensimmäistä opiskeluvuotta viimeistelevä 30-vuotias tamperelainen. Alun perin tosin olen kotoisin Kainuun perämetsistä, mutta Tampere vei sydämen jo lähemmäs puolitoista vuosikymmentä sitten, enkä nykyään harkitsisikaan muualla asumista, ainakaan Suomessa. Varoituksen sanana, niin voi käydä myös Sinulle, koska Tampere best. Olen melkoinen nörtti, ja vapaa-aikaa meneekin paljon erilaisten pelien sekä fantasia-ja scifikirjojen sekä leffojen parissa. Ei siis varmastikaan mikään ihme, että kasvatustieteiden lisäksi opiskelen mieluusti myös pelitutkimusta, ja tulevaisuuden haaveena olisi työllistyä pelikasvatuksen pariin. Jos mikään opiskeluissa, tamperelaisuudessa, tai ihan vaan elämässä pohdituttaa, niin minua saa aina tulla nykäiseen hihasta, olen aina innolla auttamassa. En lupaa, että minulla on valmiita vastauksia aina kaikkeen, mutta voimme etsiä niitä yhdessä. Odotan jo innolla ensi syksyä, siitä tulee varmasti loistava!

Andi (fuksitirehtööri)

Elina

Heissan! Olen Elina, neljännen vuoden Elokas-opiskelija. Keväällä ikämittariin tulee hurjat 23, tosin syksyllä starttaavan viidennen (apua!) opiskeluvuoden myötä akateemiset vuodet alkavat tuntua niitäkin painavammilta. Kaikenlaista on tullut puuhailtua, ja opiskelijaelämä onkin ollut elämäni parasta aikaa! Tempauduin mukaan järjestötoimintaan heti fuksivuotenani, eli jonkinlaiseksi ”järjestökonkariksi” mua voisi kai jo tituleerata. Olen toiminut mm. Mentorin puheenjohtajana sekä tuutoroinnin parissa. Tuutorointi on ollut muistoista kenties kultaisin, enkä voinut olla lähtemättä vielä kerran mentortuutoriksi, tällä kertaa maisteriopiskelijoihin erikoistuen. Tuutoroinnin lisäksi vaikutan tiedekuntamme edunvalvontajärjestön Kasvon hallituksessa sekä ylioppilaskuntamme TREYn edustajistossa, joten muhun voi olla yhteydessä myös näiden asioiden puitteissa.
Valmistun kandiksi näillä näppäimillä, ja sivuaineita olen haalinut mm. sosiaalitieteistä. Tulevaisuudessa siintävä haaveammattini on opinto-ohjaaja. Laaja kiinnostus kasvatuksen ja koulutuksen kenttään onkin ajanut minut tälle alalle. Lempivuodenaikojani ovat joulu ja Wappu, ja kulutankin suurimman osan vuodestani odottamalla malttamattomana jompaakumpaa näistä.


Moi! Olen Emma, 21, fuksi vuosimallia 2018, sekä kekkerikuningatar – toisin sanoen Mentorin vapaa-aikavastaava. Minut siis löytää heilumasta lähes jokaisista Mentor-bileistä, hallitushuoneesta tai ajoittain Linnasta opiskelemasta. Kaiken tämän säheltämisen keskellä istun mielelläni alas kahville tai Kolmioiden jälkeen pizzalle. Tampere otti viime vuonna entisen Vantaalaisen erinomaisesti vastaan ja tästä paikasta on yhtäkkiä tullut rakas koti. Omana fuksivuonna löysin Mentorista ihania ystäviä ja vertaistukea opintoihin. Parhaita muistoja fuksisyksyltäni ovat lukuisat ruokapöytäkeskustelut Linnassa ja alkusyksyn tapahtumat. Eniten toivon tulevalta syksyltä, että Mentor imaisee teidät fuksipallerot yhtä hyvin mukaan opiskelijaelämään, kuin se imaisi minutkin.
Elokkaalla on parasta olla ennen kaikkea siksi, että minua kiinnostaa lukea liian montaa asiaa, ja täällä se on sallittua. Tähän mennessä olen lukenut kasvatustieteen ohella sosiaalitiedettä, kauppatieteitä, sekä kurssin espanjaa. Mielenkiintoa löytyy myös viestintään ja tequilaan. Vastaan erittäin mielelläni opiskeluun liittyviin tai liittymättömiin kysymyksiin. Otan myös koiravideoita vastaan. Pitäkää fuksit hauskaa ja kokeilkaa mukavuusalueenne rajoja. Minunkin puolesta onnea opiskelupaikasta ja tervetuloa Mentoriin! ❤

Emma

Milia

Moikku! Mä oon Milia, 19-vuotias viime syksynä suoraan lukion jälkeen tamperelaistunut elokas-fuksi, Porista kotoisin alun perin. Yliopistoelämään oon hurahtanut aivan täysin ja Tampere onkin sen viettämiseen ihan täydellinen paikka! Ekana opiskeluvuotenani oon jo lähtenyt mukaan Mentorin hallitustoimintaan viestintävastaavan hommiin, ja nyt innolla odotan jo tulevaa tuutorsyksyä ja teitä uusia fukseja. Kasvatustiede on aina kiinnostanut ja sen lisäksi oon ekana vuonna kokeillut muutamiakin sivuaineita, mm. sosiaalitieteitä, viestintää ja psykologiaa. Saa nähdä millaisen sivuainekombon tulen itselleni kehittelemään, siihen kun on elokkaalla niin monia mahdollisuuksia!
Vapaa-ajallani nautin agilityn kouluttamisesta ja treenaamisesta oman koirani kanssa ja tykkään käydä myös ryhmäliikuntatunneilla. Rennot ruoka- ja kahvihetket ystävien kanssa yliopistolla ja vapaa-ajalla ovat myös aina supermieluisia! Olen todella perso makealle ja kaveriporukassani oon (yleensä) se järjen ääni ja kävelevä almanakka. Tällä hetkellä odotan kesää ja Ed Sheeranin keikkaa, festareita ja mökkeilyä. Nauttikaahan tekin kesästä ennen jännittävää fuksisyksyänne! Sydämellisesti tervetuloa Mentoriin, haalari-ihmisenä on superkivaa ❤


Moikka! Mä oon Janna, ekan vuoden opiskelija ja yksi tulevan syksyn tuutoreista! Fuksivuosi on ollut mahtavaa aikaa ja on edennyt ihan luotijunan vauhdilla, joten on huippua päästä tulevana syksynä kokemaan fuksisyksy uudestaan tuutorin roolissa! Muutto Tampereelle viime syksynä Helsingistä tuntui hypyltä tuntemattomaan, mutta onneksi Tampere on ottanut avosylin vastaan ja täällä on ihmisen hyvä olla! Elokkaana opiskelussa parasta on vapaus opiskella sivuaineina käytännössä ihan mitä vaan ja olen itse ekan vuoden aikana opiskellut niin politiikan tutkimusta, kauppatieteitä kuin hallintotieteitä ja lisäksi paljon muutakin, joten meillä onkin vain taivas rajana! Opiskelujen ohessa käyn laulelemassa yliopiston TYL-kuorossa, pyörin ainejärjestömme hallitusjutuissa, teen vähän ohessa töitäkin ja vietän lopun vapaa-aikani perheen ja kavereiden kanssa. Haaveilen lähitulevaisuudessa koiran hankkimisesta ja Australiaan matkustamisesta, mutta lisäksi odotan ensi kesänä mökille pääsemistä, jäätelön ja tuoreiden mansikoiden syömistä sekä tulevaa syksyä. ❤

Janna

Ronja

Moro! Mä oon Ronja, 22- vuotias syksyllä kolmatta vuotta aloitteleva elokas! Ainejärjestötoiminnassa oon ollut mukana ihan alusta asti, ekana vuonna toimin vapaa-aikavastaavana, nyt toisena vuotena oon ollut kulttuuritoimarina ja nyt lähden toiselle kierrokselle tuutoriksi. Oon tosi ulospäinsuuntautunut ilopilleri, ja mua voi ihan aina tulla nykäseen hihasta (vaikka suurimman osan ajasta kuljenkin kampuksilla aika zombina kuulokkeet korvissa). Vapaa-ajalla tykkään käydä salilla, kattella leffoja ja vaan hengailla kavereiden kanssa, mutta on tässä onneks tullut muutaman opintopisteen edestä opiskeltuakin. Sivuaineina oon kokeillut psykaa ja sosiaalitieteitä, joista kyllä molemmista tykkään. En malta oottaa että pääsen mukaan tekeen teidän fuksivuotta, toivottavasti törmäillään syksyllä!


Heips! Olen Ilona, parikymppinen viime vuoden fuksi. Olen kotoisin Lapualta, mutta jo vuoden aikana olen hyvin juurtunut Tampereelle, koska onhan Tampere ihan best. Kun hain välivuoden jälkeen opiskelemaan kasvatustieteitä, elinikäinen oppiminen ja kasvatus vaikutti monipuolisuudellaan parhaimmalta vaihtoehdolta. Mielestäni on huippua, että opintoihin voi vaikuttaa itse niin paljon vapaasti valittavilla sivuaineilla. Tähän asti olen sivuaineillut sosiaalitieteitä sekä viestintää, jotka ovat hyvin tukeneet kasvatustieteen opintoja. Opiskeluiden vastapainoksi tykkään hengata kavereiden kanssa, käydä klubikeikoilla sekä kesäisin minut varmasti löytää ainakin muutamilta festareilta. Olen mukana tällä hetkellä Mentorin vapaa-aikatiimissä järkkäämässä tapahtumia, joten tulkaahan rohkeasti heti syksyn alusta mukaan erilaisiin tapahtumiin! Opiskelijaelämästä kannattaa ottaa ihan kaikki irti, ja siitä olenkin varma, että te tulevat fuksit pääsette kokemaan ihan huippusyksyn. Nähdään syksyllä! ❤

Ilona

Henri

Kirvesvartta! Minä tässä, piikikkään pisteliäs huumorintaju, jonka taakse Henri Veijalainen tapaa piiloutua silloin tällöin lähes aina. Olen hirmuisen mukavaa seuraa, jos tykkää tragikomediasta kerrontatyylinä ja pitää arkirealismia maailmankatsomuksenaan. Onkin onni, että nykyisin Henri pärjää myös ilman minua, verbaalista nyrkkirautaansa, tuota ihmissuhteiden ilopilleriä. Henri on todellisuudessa luotettava ja välittävä ihminen ja jos hänet saa jotain lupaamaan, niin sen hän varmasti hoitaa. Tällä kertaa Henri on luvannut itselleen olla paras tuutorihmisversio itsestään ja se taas tietää edessä olevan jänniä aikoja syksyllä. Opiskeluissaan Henri jatkaa yliopistolimboaan jo neljättä vuotta, joten opiskeluiden etenemättömyyden tunne ja motivaationpuute ovat hänen akateemisen osaamisensa kulmakiviä. Muutoin kiinnostuksen kohteina esiintyvät liikunta, penkkiurheilu, yhteiskunta & politiikka, ruoka ja juoma. Tervetuloa yliopistoon, kehittyvän itsetuntemuksen ihmemaahan!


Moikka! Oon Roosa, 24-vuotias ja kotoisin Sastamalan Kiikasta. Aloitin opintoni Elokkaalla viime syksynä, neljän välivuoden jälkeen. Ala on ollut minulle täysin oikea valinta ja rakastan Tampereen yliopiston laajoja valinnaisaineoikeuksia. Laajaksi sivuaineeksi luen psykologiaa, lyhyeksi sivuaineeksi kiinnostaisi lukea sosiaalipsykologiaa ja mahdollisesti myös vielä hallintotieteitä tai jotain muuta hauskaa. Opiskelujen lisäksi olen ainejärjestön hallituksessa, joka on sekin aivan huippu kivaa! Teitä odottaa täällä Tampereella aivan mahtava ainejärjestö, joka on täynnä ihania ihmisiä! Vapaa-ajallani rakastan katsoa TV-sarjoja (esimerkiksi Greyn Anatomia ja Supernatural ovat ihan lemppareita), lukea kirjoja ja kokeilla erilaisia liikuntamuotoja. Harrastan ratsastusta ja koirien kanssa metsissä samoilua. Kerrottakoon vielä, että olen auttamaton Muumifanaatikko. Oma fuksisyksy ja vuosi oli aivan mahtava ja odotankin jo innolla teitä uusia fukseja! Pidetään huikeen hauska syksy yhdessä! Pian nähään!

Roosa

Ossi

Moi! Oon Ossi, 22-vuotias Elokas-opiskelija. Tieni elokkaaksi oli hieman mutkikas ja se alkoi tietojenkäsittelytieteistä, josta päädyin omia mielenkiinnonkohteita seuraten tänne Tampereelle opiskelemaan kasvatustieteitä! Pitkänä sivuaineenani on siis tietojenkäsittelytiede, jonka lisäksi ihmisistä ja vuorovaikutuksesta kiinnostuneena nappasin pakettiin vielä hieman sosiaalipsykologian opintoja. Elokas-opiskelijana vain taivas on rajana – vapaan sivuaineoikeuden takia tutkinnosta voi muodostaa just sellasen paketin missä sun potentiaali pääsee loistamaan. Kohti ääretöntä ja sen yli!
Opintojen ohella tykkään taiteesta sen kaikissa olomuodoissa; näyttämötaide, elokuvat, pelit ja kirjat. Nää kaikki on lähellä mun sydäntä, eli musta saa kyllä helposti jutusteluseuraa mihin vain! Säästäkin keskustelu on vahva bravuurini. Syksyllä alkaa unohtumaton seikkailu ja on mahtavaa, että saan olla tutortiimin kanssa osana sitä!


Hiiohoihalojatapäivää! Olen Sara ja kotoisin Pohjois-Karjalasta. Viime vuonna vaihdoin suu innosta vaahdoten farkut tummanvihreisiin haalareihin ja olenkin niiden kanssa jo ehtinyt rymytä ympäri Tamperetta. Vaikka asunkin Kalevassa, olen ikuinen Hervanta-fanaatikko ja aina valmis lähtemään syömään! Lähellä sydäntäni ovat livekeikat sekä musiikki, spontaanit seikkailut ystävien kanssa, Valion aura-lakujäätelö sekä liikunta ja joskus miut bongaileekin juoksemasta pitkin Tamperetta tai Atalpan naistensaunasta hikoilemassa lisää treenin päätteeksi. Omat varsinaiset sivuaineeni ovat toistaiseksi vielä hakusessa, mutta kiinnostuksen kohteena tällä hetkellä ovat puheen sekä äänen tutkiminen ja hallintotieteet. Elokas-opiskelijana parasta on opintojen monipuolisuus ja se, että kaikki on siun omissa käsissä ja siusta voi tulla ihan mikä sie ite halluut! En malta odottaa, että päästään luomaan muistoja yhdessä! Nähdään syksyllä! ❤

Sara

Miikka

Oon Miikka (28v) ja mulla alkaa elokkaana (elinikäisen oppimisen ja kasvatuksen opiskelijana) jo 5. vuosi. Kerkesin viettämään useamman hauskan teekkarivuoden Tampereen teknillisessä yliopistossa ennen elokkaalle hakua. Vastailen mielelläni kysymyksiin järjestötoiminnasta, teekkarikulttuurista, liikunnasta ja Tampereesta. Tai vastailen mielelläni mihin vaan, mutta noihin aiheisiin saattaa tulla ihan oikeitakin vastauksia 😀 Viimeiset vuodet on nääs kulunut aktiivisesti seuraten ja osallistuen ainejärjestö-, harrastekerho-, ylioppilaskunta- ja tiedekuntatoimintaan. Matkalla on tullut ihan tolkuttomasti tuttuja ja niitä ihan oikeita ystäviäkin. Valinnaisena olen lukenut kurssin tai kaksi lähes kaikkea ja kauppatieteitä hieman enempikin. Suurimman osan vapaa-ajastani vie koripallovalmentaminen Tampereen Pyrinnössä, jossa tuli myös junnuvuodet pelattua. Valmentajanakin alkaa jo yhdeksäs kausi o_O Jos aikaa jää vielä valmennuksen jälkeen, niin istun iltaa kavereiden kanssa; rauhallisesti musiikista keskustellen, Doriksen tanssilattialla joraten tai parhaimmassa tapauksessa lähtien spontaanisti seikkailemaan. Jos mulle jätetään kitara tai piano lähettyville, niin aloitan mitä luultavammin pitämään älämölöä.


Terve! Oon Rosa, 22-vuotias, alunperin Oulusta Helsingin kautta eksynyt Tampereelle. Aloittelen tulevana syksynä toista yliopistovuottani ja Tampereelle päädyinkin avoimen väylän kautta, eli hyväksilukukysymyksissä voi olla muhun yhteydessä!
Rakastan teetä ja punaviiniä ja pystyn käymään keskusteluja niin mustikoiden poimimisesta maailman pelastamiseen. Harrastuksiin kuuluu boulderointi sekä avantouinti. Viulua ja ukuleleakin tulee joskus soiteltua.
Fuksivuoteni kului kaikkeen uuteen totutellessa ja muihin opiskelijatovereihin tustustuessa.
Tampereesta on muotoutunut mulle tosi rakas uusi kotikaupunki, johon sopeutuu hyvin nopeasti! Elokkaassa on aivan ihania ihmisiä, joiden kanssa on mukava viettää aikaa.
Tervetuloa päästämään sisäinen mentor irti!

Rosa

Tervetuloa Mentoriin!
❤ : Tuutorit 2019

Mainokset