Uudelle opiskelijalle

Tervetuloa uudet opiskelijat!

Ensimmäiseksi haluamme onnitella tuhannesti opiskelupaikastasi! Valintakokeet ovat nyt onnistuneesti takana ja muutama vuosi opintoja edessä. Yliopistossa opiskelijoiden elämä ei kuitenkaan ole pelkkää opiskelua. Ainejärjestönne Mentor järjestää kaikenlaisia tapahtumia tuomaan vastapainoa kaiken mikroluokissa, luentosaleissa ja kirjastoissa viettämänne ajan tasapainottamiseksi.

Opintojen alku saattaa tuntua hämmentävältä ja ensimmäisten päivien aikana tuleva informaation määrä on lähes rajaton. Aluksi on valittava ensimmäisen periodin aikana suoritettavat kurssit, ilmoittautua niille, selvittää luentojen ajat ja paikat, opetella liikkumaan yliopiston rakennuksissa ja varailla kirjastosta jo ensimmäisiä tenttikirjoja. Huh! Ei hätää, tässä kaikessa teitä auttavat ja ohjaavat tuutorit. Orientoivan viikon aikana opastetaan kursseille ilmoittautumisissa, sivuainevalinnoissa, kampuksella suunnistamisessa sekä muissa tärkeissä asioissa. Kesällä lähetettävästä ”Selviytymisoppaasta” löytyy kaikki tarpeellinen tuutoreiden teille kokoama info tulevaa syksyä varten!

Mentorin tuutorit tutustuttavat sinut paitsi ainejärjestöösi, yliopistoosi ja opintoihisi, myös opiskelijaelämän henkeen ja fuksitovereihisi. Tuutorit ovatkin suunnitelleet syksylle ja erityisesti ensimmäisille viikoille mukavaa ohjelmaa jokaiseen makuun! Leffa- ja peli-illoissa, kaupunkikierroksilla, illanistujaisissa ja muissa yhteisissä hetkissä tulevat pian tutuksi mentorina olemisen salat, kuten ”lautaspeli”, haalarien käyttö ja merkkien ompelu, sitsikulttuuri (ja mentorsäkeistöt), mentorbooli… Kannattaa ehdottomasti ottaa osaa ohjelmaan, sillä ne tuovat rentoa vastapainoa hektiseen opintojen alkuun ja tarjoavat vertaistukea sekä mahtavan väylän tutustua uusiin opiskelukavereihisi! Ensimmäisten viikkojen ohjelman löydät myöskin saamastasi selviytymisoppaasta.

Kasvatustieteiden opiskelijoiden ainejärjestö Tampereella on siis Mentor ry, jonka tehtävänä on järjestää lukuvuosittain erilaisia tapahtumia vapaa-ajaksi aina liikuntatapahtumista teemabileisiin. Tapahtumista tiedotetaan Mentorin some-kanavissa sekä sähköpostilistalla, jotta kaikki olisivat perillä seuraavista aktiviteeteista.

Postituslistaa varten löydät ohjeet blogin kohdasta ”liittyminen ja eroaminen”. Fukseille ja tuutoreille perustetaan joka vuosi myös oma WhatsApp-ryhmä ja Facebook-ryhmä, joissa mieltä askarruttaviin kysymyksiin saa tarvittaessa nopeastikin vastauksen. Tämän lisäksi Mentorilla on suljettu Facebook-ryhmä ”Mentor ry.”, kaikille avoin Facebook-sivu, sekä varsin aktiivisesti päivitettävä Instagram-tili (@mentor_ry), josta voit käydä kurkkaamassa elokkaan eloa kuvien muodossa.

Tuutoriesi esittelyt ja yhteystiedot löydät näiltä sivuilta! Tavataan!

-Mentorin tuutorit

aab

Alun jännitys ja sekavuus on täysin normaalia. Muistamme kaikki koulun alun lähestymisen tunnelmat: ”Olenko hoitanut kaikki paperiasiat varmasti? Tutustunko kehenkään? Miten kursseja valitaan? Entä sähköposti, opiskelijakortti, ruokalat?” Ensimmäisinä päivinä ja tapaamiskertoina asiat selkiytyvät kyllä, ja me tuutorit olemme alussa asti kaikessa mukana, sekä valmiina auttamaan mihin vuorokaudenaikaan tahansa (: Olemme teidän fuksien sijaisstressaajat ja olkapäät, jotka ovat olleet vain hetki sitten samassa tilanteessa, älkää siis epäröikö lähestyä meitä! Opinnot alkavat rullaamaan ajan kanssa, ja yhteisessä toiminnassa muodostuva vertaistuki on siinä kullanarvoista. Tule siis mukaan tapahtumiin ja virallisiin tilaisuuksiin, koe ja nauti sydämesi kyllyydestä! Opiskelijaelämä on ainutlaatuista aikaa ja jokainen löytää varmasti omia, mielekkäitä juttujaan siinä. Positiivinen fiilis ja avoin mieli taas auttavat selviämään niistä kutkuttavista ensimmäisistä päivistä, jolloin ei tunne vielä ketään. Tule omana itsenäsi, mekin olemme joukko moninaisia persoonia!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s