Opiskelujen aloittaminen

Uuden opiskelijan TO DO -LIST

Ennen kuin pääset kunnolla käsiksi opintoihisi, täytyy jokaisen uuden opiskelijan hoitaa muutama erittäin tärkeä asia:

1. Ota vastaan opiskelupaikka ja ilmoittaudu yliopistoon.

2. Tutustu sinulle lähetettyyn uuden opiskelijan materiaalipakettiin.

3. Täytä EDUn lähettämässä tietopaketissa mainittu e-lomake. Näiden tietojen perusteella jaetaan HOPS-ryhmät, joten vastaathan myös vaikka sinulla ei ole aiempia opintoja.

4. Liity ainejärjestö Mentor ry:n jäseneksi. Maksa jäsenmaksu ja liity sähköpostilistalle, tarkemmat ohjeet voit katsoa täältä. Vain jäsenenä olet oikeutettu osallistumaan kaikkeen kivaan Mentorin toimintaan!

5. Facebookissa olevien kannattaa liittyä Mentorin fukseille ja tuutoreille tarkoitettuun omaan ryhmään ”Mentorin fuksit ja tuutorit 2018”. Kannattaa liittyä myös koko Mentorille tarkoitettuun ryhmään ”Mentor ry.” ja tykätä Mentorin julkisesta sivusta ”Mentor ry”.

6. Ota käyttöön yliopiston peruspalvelutunnus sekä sähköposti saamiesi ohjeiden mukaisesti. Peruspalvelutunnus on avain opiskelijan sähköisiin palveluihin, joita tarvitset heti opintojen alussa.

7. Hae opiskelijakorttia. Opiskelijakortin tilausohjeet löytyvät täältä. Opiskelijakortilla olet oikeutettu moniin etuihin ja samalla se toimii muun muassa kulkukorttinasi sekä kirjastokorttina! Opiskelijakortilla saat opiskelijahintaisen lounaan yliopiston ruokaloista. Opiskelijakortin voi myös ladata väliaikaisesti Pivoon, mutta se ei tuo sinulle kaikkia tarvittavia etuja, joten hankithan itsellesi myös oikean kortin.

8. Hae opinto- ja asumistukea Kelasta.

9. Tutustu oman tiedekuntasi ja tutkintosi opinto-oppaaseen, opetusohjelmaan. Oppaasta ja ohjelmasta löydät lisää tietoa tutkintorakenteesta ja opetussuunnitelmasta.

10. Tutustu yliopiston opetustarjontaan myös valinnaisten aineiden osalta. Nämäkin tiedot löytyvät opetusohjelman ja opinto-oppaiden avulla.

11. Jos sinulla on aiempia opintoja, jotka haluat sisällyttää tutkintoosi, huolehdi hyväksiluvuista. Lisää tietoa tiedekunnasta, HOPS-opettajaltasi tai tuutoreilta!

12. NAUTI KESÄSTÄ! Orientoivien päivien aikana ja opintojen alussa saat varmasti vastauksia mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin. Myös meille fuksitirehtööreille voi laittaa sähköpostia tai soittaa, jos tulee jotain kysyttävää!

Mainokset